Frölunda vann mot Luleå
Frölunda vann mot Luleå - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Johan Valkonen

Frölunda fortsätter att vinna

Det går fortsatt bra för Frölunda i SHL. På lördagen mötte laget Luleå i Scandinavium och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit fem matcher i rad. Segerresultatet mot Luleå blev 3-2 (3-1, 0-0, 0-1).

Frölundas fina hemmaform håller i sig. Segern var sjunde raka i Scandinavium.

Frölunda stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 3-0, på bara 8.44 i mitten av perioden.

Luleå reducerade dock till 3-1 genom David Lilja med 3.38 kvar att spela av perioden.

Andra perioden blev mållös. Luleå reducerade igen efter 19.24 i tredje perioden genom Niklas Olausson på pass av Linus Omark och Pontus Andreasson. 3-2-målet blev matchens sista.

Det här var Frölundas 13:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Luleås åttonde uddamålsförlust.

Frölundas nya tabellposition är tredje plats, medan Luleå är på åttonde plats. Ett fint lyft för Frölunda som låg på åttonde plats så sent som den 24 januari.

Nästa motstånd för Frölunda är Timrå. Luleå tar sig an Malmö hemma. Båda matcherna spelas tisdag 13 februari 19.00.