Örebro Hockey avgjorde mot Leksand i förlängningen

Matchen i SHL mellan hemmalaget Leksand och gästande Örebro Hockey var oavgjord vid full tid, 1-1. Först i förlängningen kom avgörandet, där bortalaget spikade segerresultatet, 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0). Jonathan Lekkerimäki stod för det avgörande målet i förlängningen och blev matchhjälte för Örebro Hockey.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Efter 4.37 i andra perioden gjorde Örebro Hockey 0-1 genom Samuel Johannesson.

Efter 9.33 av perioden kunde Marek Hrivik kvittera till 1-1 för Leksand. I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning I förlängningen tog det 1.23 innan Örebro Hockey avgjorde till 1-2. Matchvinnare för bortalaget blev Jonathan Lekkerimäki, på pass av Mathias Bromé och Samuel Johannesson.

Det här var Leksands nionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Örebro Hockeys tionde uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Leksand på femte plats och Örebro Hockey på nionde plats.

På tisdag 13 februari 19.00 spelar Leksand borta mot Skellefteå, och Örebro Hockey hemma mot Modo Hockey.