Skellefteå AIK vann mot Leksand
Skellefteå AIK vann mot Leksand - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Nisse Nilsson

Uddamålsseger för Skellefteå mot Leksand

Skellefteå tog till slut hem segern mot Leksand i matchen i Skellefteå Kraft Arena på tisdagen. Matchen i SHL slutade 2-1 (2-1, 0-0, 0-0).

Segern var Skellefteås fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Leksand inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Justin Glenn Kloos efter bara 14 sekunder, men Skellefteå kvitterade genom Max Lindholm. Och Skellefteå hann också ta ledningen, genom Pär Lindholm.

Andra perioden blev mållös. I tredje perioden höll Skellefteå i sin 2-1-ledning och vann.

Det här var Skellefteås elfte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Leksands tionde uddamålsförlust.

Det här betyder att Skellefteå nu ligger på tredje plats i tabellen, och Leksand är på sjätte plats.

I nästa match, torsdag 15 februari 19.00, har Skellefteå Linköping borta i Saab Arena, medan Leksand spelar hemma mot Färjestad.