Frölunda vann mot Timrå
Frölunda vann mot Timrå - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Johan Valkonen

Seger på straffar för Frölunda hemma mot Timrå

Frölunda vann till slut en jämn match mot Timrå i SHL. Avgörandet kom först i straffläggningen där Frölunda var starkare och vann med 3-2 (0-1, 0-0, 2-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Mikael Ruohomaa för.

Det här innebär att Frölunda nu har sex segrar i följd i SHL, och har åtta raka segrar på hemmaplan.

Timrå tog ledningen efter 17.45, genom Filip Hållander på pass av Magnus Pääjärvi och Robin Hanzl.

Andra perioden blev mållös. 7.11 in i tredje perioden nätade Timrås Filip Hållander på nytt på pass av Tim Erixon och Anton Wedin och ökade ledningen för Timrå.

10.28 in i perioden slog Mikael Ruohomaa till framspelad av Henrik Tömmernes och Jere Innala och reducerade för Frölunda.

Laget kvitterade till 2-2 med nio sekunder kvar att spela genom Carl Klingberg assisterad av Malte Strömwall och Nicklas Lasu.

I straffläggningen var det Frölunda som avgjorde till 3-2. Den avgörande straffen stod Mikael Ruohomaa för.

Det här var Frölundas 14:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Timrås nionde uddamålsförlust.

För Frölunda gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Timrå är på sjunde plats. Ett fint lyft i tabellen för Frölunda som så sent som den 24 januari låg på åttonde plats.

I nästa match möter Frölunda Växjö hemma och Timrå möter Malmö hemma. Båda matcherna spelas torsdag 15 februari 19.00.