Frölunda vann mot Växjö Lakers HC
Frölunda vann mot Växjö Lakers HC - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Johan Valkonen

Malte Strömwall det stora utropstecknet för Frölunda

Frölunda besegrade Växjö hemma i SHL med 5-3 (3-1, 0-1, 2-1). Men snackisen var Malte Strömwall – som gjorde ett hattrick för Frölunda. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Max Friberg och Noah Hasa, målen för Växjö gjordes av Gabriel Carlsson, Hugo Gustafsson och Dylan McLaughlin.

I och med detta har Frölunda hela sju raka segrar i SHL, och har nio raka segrar på hemmaplan.

Frölunda stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 3-0, på bara 8.18 tidigt i perioden.

Växjö reducerade dock till 3-1 genom Gabriel Carlsson med 4.54 kvar att spela av perioden. Växjö reducerade igen efter 13.47 genom Hugo Gustafsson framspelad av Victor Stjernborg. Frölunda gjorde dock två mål i tredje perioden och gick från 3-2 till 5-2, målen av Max Friberg och Noah Hasa, och punkterade matchen.

Växjö reducerade dock till 5-3 genom Dylan McLaughlin när bara två minuter återstod att spela, och skapade åter spänning i matchen.

Frölundas Malte Strömwall gjorde tre mål och Mikael Ruohomaa hade tre assists.

För tabellens utseende betyder det här att Frölunda ligger på tredje plats medan Växjö har andraplatsen. Ett fint lyft i tabellen för Frölunda som så sent som den 24 januari låg på åttonde plats.

I nästa match, lördag 17 februari 18.00, har Frölunda Oskarshamn borta i Be-Ge Hockey Center, medan Växjö spelar borta mot Leksand.