Leksand förlorade mot Växjö Lakers HC
Leksand förlorade mot Växjö Lakers HC - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Simone Syversson

Storseger för Växjö – 6-1 mot Leksand

Det blev en klar seger för Växjö vann på bortaplan mot Leksand i SHL. Växjö vann med klara 6-1 (2-0, 2-0, 2-1).

Växjö startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Hugo Gustafsson och Dylan McLaughlin. Växjö gjorde två mål i andra perioden och gick från 0-2 till 0-4, målen av Manuel Ågren och Tobias Rieder. Växjö gjorde två mål i tredje perioden och gick från 0-4 till 0-6, målen av Hugo Gustafsson och Zachary Giuttari, och punkterade matchen.

Marek Hrivik reducerade förvisso, men närmare än 1-6 kom inte Leksand. Växjö tog därmed en stabil seger.

Växjös Dylan McLaughlin stod för tre poäng, varav ett mål.

Det här betyder att Leksand är kvar på sjunde plats, och Växjö stannar på andra plats, i tabellen.

Leksand möter Örebro Hockey i nästa match borta torsdag 22 februari 19.00. Växjö möter samma dag Färjestad hemma.