Leksand avgjorde mot Oskarshamn i förlängningen

Leksands väg till seger mot Oskarshamn borta i SHL blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 3-2 (2-0, 0-2, 0-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Max Veronneau spelade en avgörande roll för Leksand när han stod för det vinnande målet i förlängningen.

Leksand startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Eddie Larsson och Patrik Norén. Efter 2.36 i andra perioden nätade Markus Nenonen, framspelad av David Quenneville och Jonas Engström och reducerade åt Oskarshamn.

Olli Palola gjorde dessutom 2-2 efter 15.37 på pass av Viktor Lodin och Anton Mylläri.

Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning. I förlängningen tog det 3.20 innan Leksand avgjorde till 2-3. Matchvinnare för bortalaget blev Max Veronneau.

Leksands Max Veronneau stod för tre poäng, varav ett mål.

Det här var Oskarshamns åttonde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Leksands sjunde uddamålsseger.

Det här betyder att Oskarshamn ligger kvar på 14:e och sista plats i tabellen, och Leksand på sjunde plats.

I nästa match möter Oskarshamn Malmö borta och Leksand möter Frölunda hemma. Båda matcherna spelas torsdag 29 februari 19.00.