Leksand avgjorde i sista perioden och vann mot HV 71

Leksand vann borta mot HV 71 i SHL med 2-1. Matchen var helt jämn efter två perioder, 1-1, innan Leksand avgjorde i sista perioden.

Kalle Östman blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål 2.46 in i sista perioden.

I och med detta har Leksand hela sju raka segrar i SHL.

Leksand tog ledningen efter fyra minuters spel, genom Peter Cehlarik på pass av Felix Unger Sörum och Marek Hrivik. Efter 8.05 i andra perioden nätade Henrik Borgström, på pass av Nicholas Shore och kvitterade för HV 71. 2.46 in i tredje perioden nätade Leksands Kalle Östman framspelad av Matt Caito och Lucas Elvenes och avgjorde matchen för Leksand.

HV 71 har en vinst och fyra förluster och 8–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna. Det här var HV 71:s nionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Leksands nionde uddamålsseger.

Med en omgång kvar är HV 71 på 13:e plats i tabellen, medan Leksand är på femte plats.

HV 71 möter Malmö i nästa match borta tisdag 12 mars 19.00. Leksand möter samma dag Timrå hemma.