Knapp seger för Malmö mot HV 71

Hemmalaget Malmö vann matchen mot HV 71 i SHL. Resultatet i tisdagens match i Malmö Arena blev 4-3 (0-0, 2-1, 2-2).

HV 71 tog ledningen efter 20.35, genom Nicholas Shore. Efter 9.39 i andra perioden nätade Robin Alvarez, framspelad av Carl Persson och Kim Rosdahl och kvitterade för Malmö.

Albert Sjöberg gjorde dessutom 2-1 efter 18.23 på pass av Kim Rosdahl och Nuutti Viitasalo.

Malmö gjorde två snabba mål i tredje perioden och gick från 2-1 till 4-1, målen av Joakim Ryan och Jakub Galvas. Det rycket avgjorde matchen.

Radan Lenc och Herman Hansson reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 4-3 kom inte HV 71.

Malmös Kim Rosdahl hade tre assists.

Malmö har två segrar och tre förluster och 16–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan HV 71 har en vinst och fyra förluster och 10–16 i målskillnad. Det här var Malmös nionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också HV 71:s tionde uddamålsförlust.

Serien är nu färdigspelad. Malmö slutar på tolfte plats, och HV 71 på 13:e plats. HV 71 tvingas kvala för att hålla sig kvar i SHL.