Växjö Lakers HC vann mot IK Oskarshamn
Växjö Lakers HC vann mot IK Oskarshamn - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Simone Syversson

Noah Ostlund tvåmålsskytt när Växjö vann

Växjö vann mötet med Oskarshamn hemma med 3-1 (1-1, 1-0, 1-0) på tisdagen i SHL.

Första perioden var jämn. Växjö inledde bäst och tog ledningen genom Brian Cooper efter 12.02, men Oskarshamn kvitterade genom Markus Nenonen bara en minut senare. Efter 16.17 i andra perioden nätade Noah Ostlund, framspelad av Joel Persson och Joachim Blichfeld och gav Växjö ledningen. 17.10 in i tredje perioden nätade Växjös Noah Ostlund på nytt på pass av Kalle Kossila och Joachim Blichfeld och ökade ledningen för Växjö. 3-1-målet blev matchens sista.

Resultaten i sista omgången betyder att Växjö slutar på andra plats i tabellen, och Oskarshamn på 14:e plats. Växjö är klart för kvartsfinal. Och Oskarshamn tvingas kvala för att hålla sig kvar i SHL.