Färjestads BK förlorade mot Luleå
Färjestads BK förlorade mot Luleå - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/Nisse Nilsson

Luleå vann mot Färjestad i förlängningen

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Luleå avgöra den jämna matchen borta mot Färjestad i SHL. Slutresultatet blev 2-3 (1-2, 1-0, 0-0, 0-1). Jesper Sellgren blev matchhjälte för Luleå med sitt mål i förlängningen.

Luleå startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Olli Nikupeteri och Linus Omark innan Färjestad svarade och gjorde 2-1 genom Liam Öhgren. Efter 12.53 i andra perioden nätade Victor Ejdsell, på pass av David Tomasek och Axel Bergkvist och kvitterade för Färjestad. I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning I förlängningen tog det 2.09 innan Luleå avgjorde till 2-3. Matchvinnare för bortalaget blev Jesper Sellgren, framspelad av Brendan Shinnimin.

Det här var Färjestads tionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Luleås tolfte uddamålsseger.

Serien är nu färdigspelad. Färjestad slutar på första plats, och Luleå på sjunde plats. Färjestad är klart för kvartsfinal. Och Luleå är klart för åttondelsfinal.