Krisstämning - Steen sågar Modospelarna

"Jag trodde heller inte att spelarna skulle vara så här nervösa och tveksamma från start."


De är elitseriens krislag nummer ett.

Modo Hockey, svenska mästare för ett fåtal år sedan - nu fast förankrade i botten.

Nyheter24 ställde NHL-legendaren och assisterande tränaren Thomas Steen mot väggen för att bena ut begreppen.

Hur i helsike har det kunnat gått så illa för Örnsköldsviks stolthet?

Just nu återfinns de på sista plats i tabellen och de innehar åtta inspelade poäng på tolv omgångar.

Steen är ny i föreningen och det är med besvikelse i rösten han konstaterar:

– Det här är ju inte roligt direkt, jag och alla andra med mig önskar att vi var i ett annat läge. Vi kan inte göra annat än jobba hårt, att jobba oss ur detta. Jag trodde heller inte att spelarna skulle vara så här nervösa och tveksamma från start, säger Steen till Nyheter24.

Flera tunga pjäser har varit borta under längre perioder hos Modo. Andreas Salomonsson (karriären kan vara över) och Niklas Sundström (opereras i dag) är två av lagets stöttepelare. Två anledningar till den knackiga starten enligt Steen.

– Ja, absolut, vi har inte fått spelat med fullt lag eller med det laget vi trodde vi skulle ställa upp med i någon match. Det känns bedrövligt. Alla matcher blir viktigare och viktigare för oss.

Hur hårt jobbar Modo för att få in nyförvärv, Fredrik Andersson, sportchef säger att det letas efter forwards?

– Jag vet att det jobbas väldigt hårt i kulisserna med att hitta förstärkningar men det måste också vara någon bra spelare vi får in. Inga jäkla panikvärvningar, det går inte. Det måste vara vettiga spelare. Klubben jobbar på många olika håll, säger Steen.

Hela Hockeysverige har gått hårt åt Modos målvaktssituation - men Steen verkar tycka att allt är frid och fröjd.

Modo har kritiserats för att ni har för era målvakter och ni läcker massvis bakåt. Och målvaktsförvärvet Roman Malek har inte direkt imponerat. I kväll vaktar ju Zajkowski målet - Malek är placerad i frysboxen och utlånad till Sundsvall, hur ser du på detta?

– Det har inte riktigt satt sig med någonting. Jag tycker faktiskt att ingen av dem har varit dålig. Gör (Michal) Zajkowski en bra match för oss i kväll, då ligger han bra till när det gäller att få bli förstamålvakt i framtiden. Han är den senaste målvakten vi hade som vi vann med, he he. Det är sanning det, säger Steen

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!