- Foto: Bildbyrån

"Jag hade en ganska tuff start"

Men nu har det vänt för Somervuori.


På säsongens första 20 matcher blev det bara tio poäng för Eero Somervuori, en av de spelare Brynäs värvade för att stå för poängplockandet den här säsongen.

Då var finländaren ifrågasatt av många. Idag är tongångarna annorlunda efter att Somervuori visat strålande form en längre tid.
Poäng i de nio senaste matcherna och totalt 14 inspelade poäng i matcherna i fråga.

Mot Rögle idag var han en av de stora matchvinnarna med två mål och en assist.
Det var hans två poäng på 21 sekunder i slutskedet av andra perioden som kanske var det som punkterade matchen redan där.

Han spelade fram Andreas Dackell till 2-0 och i bytet därefter hängde han upp 3-0 i krysset framspelad av Stephen Dixon.

- Det var bra forechecking av våran kedja och Dixon fick pucken och sen försökte jag bara skjuta upp den, säger Somervuori till ppv.

Jonas Nordqvist sköt sedan 4-0 i slutet av perioden och i en trögare andra period reducerade Rögle innan Somervuori och Dixon kom rena ensamma mot Cristopher Nihlstorp och satte 5-1.

- Vi fick två mot noll, det händer inte så ofta. Han gjorde en bra fint och spelade tillbaka sen. Jag var ganska säker på att han skulle lägga tillbaka den faktiskt. Han är en ganska snäll kille, log Somervuori med anledning av tillbakapasset han fick när han serverat Dixon till ett mer eller mindre öppet mål innan han fick tillbaka pucken.

Att det lossnat poängmässigt för vårens svenska mästare är något han slitit för att komma fram till.

- Jag hade en ganska tuff start, men tränarna har trott på mig och jag har kämpat vidare och arbetar man hårt så händer det bra saker.

- Jag spelar mycket och spelar mycket powerplay med bra spelare. Sen har jag lite tur också. Ibland är det så här och ibland går det tyngre.

Magnus Kahnberg sköt också två mål i matchen och har även han börjat varva upp lite sedan senaste landslagsuppehållet.

Brynäs fick en jobspost i slutet av andra perioden när färska lånet Petri Kokko tvingades kliva av efter en bentackling från Simon Hjalmarsson.
Det är ännu oklart hur allvarlig skadan är.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!