Pääjärvi-Svensson fällde krislaget Frölunda

Magnus Pääjärv-Svensson blev Timrås stora hjälte med två mål i 2-1-segern över Frölunda. I och med denna seger så lever fortfarande slutspelshoppet.

Charles Berglunds mannar var tvugna att vinna kvällens ödesmatch mot Frölunda hemma i E.ON arena för att överhuvudtaget ha en fortsatt chans att ta sig till slutspel - och för att undvika att hamna på en kvalserieplats.

TIK lyckades också vinna matchen, med 2-1, efter att 18-årige, Magnus Pääjärvi-Svensson, blivit hemmalagets stora hjälte då han stod för båda målen.

Men det började oerhört knackigt.

I inledningen av matchen så spelade man slarvigt och det syntes på spelarna att det var tre oerhört viktiga poäng som stod på spel.

Niklas Andersson prickade in första målet och gav gästande Frölunda ledningen efter 07.09. Det var första periodens enda mål.

Matchen var väldigt jämn men inte speciellt finspelad.

Andra perioden fick en chockstart då Pääjärvi-Svensson prickade in kvitteringen för sitt Timrå redan efter 33 sekunders spel. Han kom i en kontring, 2-mot-1, tillsammans med lagkamraten, Daniel Corso. Kanadensaren förde in pucken i offensiv zon, innan han passade över den till forwardstalangen som snyggt snärtade upp pucken i krysset bakom Holmqvist.

En riktig kalldusch för göteborgarna som också behövde en trepoängare i dag för att stärka sin position i jakten på slutspelet. Trots 11-13 i skott under mittperioden så blev det inga fler mål, då båda målvakterna för kvällen, Anders Lindbäck och Johan Holmqvist, spelade väldigt stabilt.

I sista perioden frälste den unge forwarden hemmalaget till fansens stora glädje.

Matchen var 51.33 gammal då Pääjärvi-Svensson målade på nytt fram till 2-1 som också skulle visa sig bli matchavgörande. Frölunda slarvade i försvaret, vilket den unge talangen tog vara på. Han kom fri från vänsterkanten med "Honken" och valde ett överraskande slagskott som chockade målvakten i bortakassen.

Frölunda pressade för att åstadkomma en kvittering, men utan att lyckas.

Timrå tog en oerhört viktig seger i jakten på slutspel och för att undvika en kvalserieplats i botten av tabellen.