Ridå för Rögle

Rögle hade en sista chans att skapa sig en chans att nå över det där kvalseriestrecket, mot alla odds. Seger mot Timrå hemma och det hade varit tio poäng upp. Nu tappade man kanonläget - i eget numerärt överläge i slutet.

Rögle hade efter segern senast mot Skellefteå fått en liten mikroskopisk chans att klara sig undan kvalseriespel.
Men då krävdes det mer eller mindre seger mot Timrå just närmast ovanför strecket för att det skulle kännas som ett rimligt mål.

Seger hade gett laget "bara" tio poäng upp till Timrå. Och det var nära. Man ledde med 3-2 länge in i tredje perioden och fick ett drömläge att punktera matchen när Tomas Skogs åkte ut med tre och en halv minut kvar.

Men Robert Kantor, den nya tjeckiske backen, fick en mardrömsdebut. Omgående i det numerära överläget tappade han pucken på blå till Anton Axelsson och hade inte en chans att åka ikapp honom när Axelsson stack upp och kvitterade till 3-3. vilket också blev ordinarie speltids sista mål.

Timrå avgjorde sedan i förlängningen där Daniel Corso spelade fram Martin Sonnenberg till segermålet.
Corso som hade otroligt med speltid i matchen och var inblandad i det mesta Timrå gjorde offensivt.

Han sköt 2-2-kvitteringen i början på andra perioden och hade en puck i ribban i samma period.

- Det är mitt jobb. Jag måste se till att vara beredd att spela så mycket det förväntas av mig. Vill dom att jag ska spela 20-25 minuter så måste jag vara redo för det, förklarade Corso för ppv efter andra perioden.