eemu Laine gjorde ett omdiskuterat mål för HV ikväll.
eemu Laine gjorde ett omdiskuterat mål för HV ikväll. - Foto: Bildbyrån

"Vi var bedrövliga"

Luleå tog ikväll ett stort steg mot ett missat slutspel, då alla lagets streckonkurrenter vann och man själva åkte på stryk mot HV71 - i vad som var norrbottningarnas sjunde raka bortanederlag. - Vi var egentligen bedrövliga, summerar Luleås Mikael Lidhammar.


Luleås formkurva den här säsongen har under en längre tid pekat rakt nedåt och efter kvällens omgång har man nu bara en poängs marginal ned till slutspelsstrecket, där lagen bakom har klart bättre formkurvor.

Under torsdagskvällen kunde ett skadedrabbt HV71 tämligen enkelt manövrera ut norrbottningarna, då man effektivt drog nytta av en luddig domarnivå och gjorde sina tre första mål i numerärt överläge. Då sedan Teemu Laine gjorde 4-2, ståendes i Luleås målgård, i slutet av den andra perioden, började bortalaget helt enkelt ge upp.

- Vi gjorde egentligen en ganska bedrövlig match, säger Luleås siste målskytt Mikael Lidhammar, som reducerade till 5-3 med två minuter kvar. Så dags då.

- Vi fick lite energi där i samband med målet, men det gick inte vägen. Vi gjorde en okej första period, men skulle varit effektivare i powerplay. Det var HV. Men i övrigt var det en ganska dålig match, tycker jag.

Förlusten var Luleås sjunde raka på bortaplan och i Kinnarps Arena har man inte vunnit sedan en övertidsseger hösten 2006.

Närmast för Luleå väntar nu hemmamatch mot Djurgården på lördag - ett lag Luleå inte har hemmabesegrat sedan 2007. Norrbottningarna är därmed på väg på den andra slutspelmissen på tre försök under ledning av den blivande juniorlandslagstränaren Roger Rönnberg.

- Vi har alldeles för dålig fart. Står stilla och passar runt pucken, kommenterade han lagets missade försök i spel fem mot tre tidigt i matchen mot HV.

Nu kan han bara ha fyra matcher kvar av sitt nuvarande jobb.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!