HV rådde inte på Timrå. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX

HV71 åkte på en tung förlust mot Timrå med 3-0.

Mål: 0-1 Björn Svensson. 0-2 Mattias Karlsson. 0-3 Timo Pärssinen.

Domare: Wolmer Edqvist

Arena: Kinnarps Arena

Publiksiffra: 6 867

JÖNKÖPING. De regerande mästarna har haft det i inledningen av säsongen. Inför dagens match mot Timrå hade Jönköpingslaget förlorat två av de fem matcherna som är spelade. Den bittra statistiken blev ännu sämre i kväll.

I slutskedet av den första perioden gjorde Björn Svensson 1-0 till Timrå efter 18.40. Efter nio minuter i den andra perioden utökade bortalaget ledningen till 2-0 genom Mattias Karlsson i power play. HV pressade på men lyckades inte göra något mål och med fem minuter kvar av matchen fastställde Timo Pärssinen slutresultatet till 3-0.

Några minuter senare delade Antti Halonen ut en ful armbågstackling på Jesper Fasth som föll ihop. Finländaren fick machstraff för tilltaget.

– Det är ett rent knockout-slag han får på, säger expertkommentatorn Arto Blomsten i Canal Plus.

Timrås nye tränare, Per-Erik Johnson, var mycket nöjd med segern samt att man har kopplat ett fast grepp om tredjeplatsen.

– Vi snackade hemma om att vi inte skulle komma hit och beundra HV. Det är klart att HV alltid är farligt och otäckt med en man mer. Men i dag klarade vi det med bravur, säger han till Canal Plus.

En av HV:s vinstmatcher i finalserien förra säsongen