- Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX

Sviten bruten - Luleå vek ner sig

Luleå hade fyra raka segrar inför matchen mot Brynäs IF, nu är dock sviten bryten.


GÄVLE. Serieledarna Luleå hade fyra raka segrar inför kvällens match mot Brynäs i Läkerol Arena. Men det framgångsrika spelet som tagit norrbottningarna till toppen lyste med sin frånvaro när Luleå förlorade med 2-4.

– Det är många som var sömniga där ute på isen. Vi har inte alls samma driv som vi har haft tidigare. Det kändes som att vi hade slut på bensinen, summerade Luleås andretränare Thomas Berglund förlusten till Canal plus.

Luleå var sig inte likt i de två första perioderna. Att det var serieledarna som var på besök i Gävle var inte något som märktes.

– Vi har gjort en oduglig match. Vi spelar inte alls som vi har gjort innan, det är inte många rätt idag. Jag känner inte riktigt igen oss, sa Pär Arlbrandt till Canal Plus i den andra periodpausen.

Hoppet som släcktes

Pär Arlbrandt reducerade med tio minuter kvar och gav gästerna hopp. Ett hopp som släcktes i och med Eero Somervuoris 4-2-mål i öppen kasse. Thomas Berglund passade på att berömma motståndarna:

– Vi har inte det kollektiva drivet som vi haft tidigare. Samtidigt ska man inte glömma att vi möter ett bra lag. Jag tycker Brynäs spelar bra idag och vinner välförtjänt.

Matchen bjöd på skandalscener i samband med Luleås reduceringsmål i den första perioden när en mindre begåvad bortasupporter slängde in en smällare i Brynäsklacken. Bortaklacken fördes sedan ut av säkerhetsansvariga för visitering.

– Det är naturligtvis inte bra, men det är samtidigt inte något vi kan styra över nerifrån båset, kommenterade Thomas Berglund händelserna.

Luleå är trots förlusten fortsatt tabelletta.

Se Luleås seger mot Södertälje SK under torsdagen.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!