Fredrik Andersson, sportchefen i Modo, som skickat ut det massmejl där han söker efter nya spelare.
1 av 4
Fredrik Andersson, sportchefen i Modo, som skickat ut det massmejl där han söker efter nya spelare. - Foto: Stig Kenne / SCANPIX
Modo spelar stor ödesmatch under lördagskvällen mot AIK.
2 av 4
Modo spelar stor ödesmatch under lördagskvällen mot AIK. - Foto: Håkan Nordström / SCANPIX /
Frågan är hur många spelare som blir kvar till nästa säsong?
3 av 4
Frågan är hur många spelare som blir kvar till nästa säsong? - Foto: Håkan Nordström / SCANPIX /
4 av 4
- Foto: Stig Kenne / SCANPIX

Sportchefens massmejl till agenter

En mejlkorrenspondens visar hur Modos sportchef mitt i lagets prekära läge söker nya spelare. Men frågan är om medier gjort höna av en fjäder eller Fredrik Andersson kan bli kvar i klubben även nästa säsong?


ÖRNSKÖLDSVIK. Under lördagskvällen drabbar Modo samman med AIK i en oerhört viktig match för båda lagen. AIK har möjligheten att kravla sig vidare till slutspel. Samtidigt slåss Modo för sina framtida chanser i elitserien.

Mitt i den press laget har på sina axlar. Mitt i det tryck som fansen sätter på klubben väljer sportchefen att skicka ut ett "massmelj" till drygt tio agenter. Fredrik Andersson är på jakt efter ett mer eller mindre nytt lag.

I det mejl som Expressen kommit över gör Andersson klart att han vill värva sex nya spelare inför nästa år. Två backar, tre forwards och en center.

Varför skickar ni ut det i detta läge?

– Det dras igång nu allt det här, så det är inget mer än så. Agenterna vill som sagt veta vilka spelare som man söker, svarar Andersson på Expressens fråga.

Något som däremot inte framkommer i artikeln, är att det just nu som agenterna tar emot sina arbetsgivares förslag. Det är nu man börjar bygga för nästa år.

"Är det något fel i det?" frågar sig Fredrik Andersson.

Samtidigt råder det mängder med uppfattningar om sportchefen. Fansen har under lång tid velat få till en förändring på posten och nu kan de mycket väl ha fått vatten under kvarn. Blir det förlust under lördagskvällen kan mycket väl huvuden börja rulla.

Hur tror du att det här påverkar laget inför matchen mot AIK?

- Jag tror inte det påverkar alls. Alla vet hur branschen fungerar så det kommer inte påverka laget.

/
/
AIK
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Sista striden