Det var tajt och hårt spel senast. Här proppar DIF-junioren Mika Zibanejad Luleås Sebastian Enterfeldt.
1 av 6
Det var tajt och hårt spel senast. Här proppar DIF-junioren Mika Zibanejad Luleås Sebastian Enterfeldt. - Foto: Bror Persson / SCANPIX
Luleå lyckades vinna på övertid mot Djurgården. Klarar de av ett fullsatt Hovet?
2 av 6
Luleå lyckades vinna på övertid mot Djurgården. Klarar de av ett fullsatt Hovet? - Foto: Bror Persson / SCANPIX
Färjestad fick en bekväm start med en 7-3-seger mot Brynäs. Men klarar de av att hålla uppe tempot?
3 av 6
Färjestad fick en bekväm start med en 7-3-seger mot Brynäs. Men klarar de av att hålla uppe tempot? - Foto: Lars Hedelin / SCANPIX
FBK:s Rickard Wallin gjorde fem poäng medan Brynäs Calle Järnkrok hängde två baljor. Vem vinner matchen i matchen?
4 av 6
FBK:s Rickard Wallin gjorde fem poäng medan Brynäs Calle Järnkrok hängde två baljor. Vem vinner matchen i matchen? - Foto: Lars Hedelin / SCANPIX
Skellefteå drog det längsta strået och vann med 4-3 efter förlängning. Kommer superkedjan fortsätta producera?
5 av 6
Skellefteå drog det längsta strået och vann med 4-3 efter förlängning. Kommer superkedjan fortsätta producera? - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX
Linköping lär vara revanschsugna. Skellefteå får se upp.
6 av 6
Linköping lär vara revanschsugna. Skellefteå får se upp. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Allt om kvartsfinalerna

AIK fortsatte på den inslagna vägen och krossade HV71 under onsdagen. På torsdagskvällen fortsätter slutspelskriget för de sex andra lagen.


Matchserierna:

Torsdagkvällen klockan 19.00 fortsätter kvartsfinalernas andra rond. AIK har skrällvunnit övertygande två gånger nu mot de regerande mästarna.

Kommer det bli fler skrällar under torsdagen?

Matchserierna:

Linköping – Skellefteå: 0-1 i matcher.
Nedsläpp: 19.00, Cloetta Center

Djurgården – Luleå: 0–1 i matcher.
Nedsläpp: 19.00, Hovet

Brynäs – Färjestad: 0–1 i matcher.
Nedsläpp: 19.00, Läkerol Arena

Under onsdagen: AIK – HV71 3-0 (2–0 i matcher)

STOCKHOLM. När HV71 valde AIK var det nog ingen som tänkte att Stockholmarna skulle kunna spela ut fjolårets mästare.

Nu har de motbevisat alla med två raka segrar – på överlägset manér dessutom. I och med gårdagens 3-0-seger leder "Gnaget" med 2-0 i matcher.

I förra omgången vann alla hemmalagen. Ska det bli ändring på det under torsdagskvällen?

I kväll, torsdag, fortsätter slutspelskriget när det är dags för omgång två i kvartsfinalerna. Häng med när Nyheter24 guidar dig genom torsdagens kvartsfinaler - match för match.

Linköping - Skellefteå:

Den första bataljen blev en jämn historia som togs till förlängning där Skellefteås supergiftige finländare, Mikko Lehtonen, avgjorde till hemmalagets fördel.

Skellefteås mittlås, Fredrik Warg, i den vassa förstaformationen med Mikko Lehtonen, Warg och Joakim Lindström, blev tvungen att kliva av under matchen. Allting talar för att han inte kommer att vara med på torsdagkväll.

Den defensive klippan Ivan Majesky var inte med senast och är även han ett frågetecken.

Pontus Petterström och Martin Laumman Ylven saknades senast för Linköpings del. Petterström är sugen på spel och kan troligtvis vara med i kväll. Värre är det för norrmannen som är långtidsskadad.

Skellefteå lever på sin förstaformation och de måste fortsätta leverera och göra de viktiga målen. Backtalangen David Rundblad var riktigt bra sist och kommer behöva fortsätta vara stabil.

Linköpings lagkapten, Magnus Johansson, sköt hela sju skott i förra matchen. Han gjorde visserligen ett mål men måste höja produktionen om de ska vinna. Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka måste upp ytterligare ett snäpp.

Djurgården - Luleå:

Tre skitmål och en målvaktstavla. Så kan man summera Luleås 2-1-seger på hemmaplan i tisdags. Det var ett ställningskrig med två supervassa målvakter. Även den här matchen togs till förlängning där Sebastian Enterfeldt kunde avgöra med hjälp av sitt knä.

Luleå har haft stora skadeproblem på backsidan men trots sin knäskada kunde Janne Niinimaa komma till spel – och han gjorde det bra.

Däremot saknar Luleå fortfarande landslagsbacken Elias Fälth som inte kommer att spela på ett bra tag på grund av en muskelbristning.

I Djurgården saknar man också några tongivande spelare. Målvakten Stefan Ridderwall var sjuk och det är oklart om han kommer till spel, Jimmie Ölvestad är långtidsskadad och Nisse Ekman har spelat klart i år på grund av en stroke.

DIF:s målskytt i förra matchen, Mika Hannula, var inte med och tränade och det kom dubbla budskap kring hans status. Han tränade heller inte under matchvärmningen. Det är alltså oklart om han kommer vara med.

Som vi trodde på förhand blir det här målvakternas kamp - det såg vi senast när både Mark Owuya och Anders Nilsson gjorde supermatcher. Dock släppte Nilsson in ett tveksamt mål av Mika Hannula från halva planen.

Klarar han av att glöma det kan vi räkna med ytterligare en tajt match.

Brynäs - Färjestad:

Förra ronden blev en riktig målfest som slutade 7-3 till Färjestads favör. Lagkaptenen Rickard Wallin axlade en stor roll och gjorde hela fem poäng för sitt FBK.

Brynäs saknade Jonas Nordqvist, Jonathan Carlsson, Niklas Svedberg och långtidsskadade Andreas Dackell. Det troliga är att ingen av Brynäs-spelarna är tillbaka på torsdagkväll.

I Färjestad-lägret var det också ett gäng spelare som saknades: Cristopher Nihlstorp, Oscar Klefbom, Mattias Sjögren och Kristofer Berglund var frånvarande.

Det lutar dock åt att både Sjögren och Berglund är tillbaka för den andra kvartsfinalmatchen på torsdag.

Rickard Wallin stod som sagt för riktigt starka fem poäng – men han måste fortsätta leda sitt lag och vara bäst när det gäller. Målvakten Alexander Salak som har haft en strålande säsong måste hålla tätt. Annars kommer Brynäs ungdomar att slå till direkt.

Trots att Gävleborna fick det tungt i första ronden gjorde JVM-stjärnan Calle Järnkrok två mål och han kommer fortsätta leta efter nätmaskorna. Om Brynäs vill fortsätta att spela slutspel måste dock deras tyske burväktare Thomas Greiss mota betydligt fler puckar.

Följ slutspelet här på Nyheter24.

AIK
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!