Niklas Svedberg släppte bara en puck förbi sig och var direkt matchavgörande för Brynäs. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX
Daniel Widig var säkerheten själv när han förde sitt Brynäs till seger.
Daniel Widig var säkerheten själv när han förde sitt Brynäs till seger. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Uträknade inför säsongen - nu ligger Brynäs trea

Brynäs visar att man är ett lag som måste tas på allvar. Den svåra bortamatchen mot tabelltvåan Skellefteå blev till slut ganska enkel.

SKELLEFTEÅ. Brynäs tränare Tommy Jonsson chockade hela hockeysverige när han inför säsongen slog fast att Gävle-laget gick för SM-guld. 20 omgångar senare är målsättningen den samma: inför mötet mot Skellefteå sa Sebastian Lauritzen att man har allt som krävs för att nå högst upp. Och kanske tystade Brynäs kritikerna en gång för alla - SAIK besegrades med 2-1 och laget klättrade till en tredjeplats i tabellen.

Widing säkerheten själv

Det guldjagande bortalaget tog tag i taktpinnen omedelbart och utdelningen skulle komma: Daniel Widing visade prov på fin kyla när han distinkt prickade in ledningsmålet, 6,05 in i den första perioden.

En period som präglades av slarv från hemmalaget som inte alls fick igång maskineriet. Och när det väl klaffade, stod Brynäs-keepern Niklas Svedberg i vägen.

Men Skellefteå ryckte upp sig i mittenakten och efter att Brynäs Jonathan Granströn tagit en onödig slashing-utvigsning fick Bud Holloway äntligen hål på Svedberg.

Powerplay avgjorde

Intensiteten var udermålig och matchen såg ut att gå mot en förlängning. Men 12,44 in i den sista perioden var det Brynäs tur att testa lyckan i powerplay efter att Jimmie Ericsson fått gästa utvisningsbåset. Ryan Gunderson skickade in pucken på mål och där stod Johan Larsson och styrde in 2-1-målet.

– Jag bara tippade ner den, det var skönt. Det är inte så jävla svårt egentligen, sa målskytten till Canal Plus.

Mads Hansen avgjorde sedan matchen i tom kasse och fastställde slutresultatet till 3-1. Brynäs klättrade därmed till en tredjeplats i tabellen.

– Det var en jämn hockeymatch så jag är oerhört nöjd att vi har tre poäng med oss hem, sa Brynästränaren Tommy Jonsson till Canal Plus direkt efter segern.