1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

FBK målar minst: "Påminns om det hela tiden"

Färjestad har ett snitt på 1,66 mål per match och har gjort minst mål i elitserien: "Skapar inte chanserna som krävs för att vinna matcher". 


Elitseriens galna streckstriden

7. AIK       24, 65-64, 32

8. Djurgården 23, 55-61, 32

--- 

9. Växjö     22, 49-56, 32

10. Färjestad 23, 42-52, 32

---

11. Modo      23, 56-65, 29

12. Timrå     23, 55-76, 20

KARLSTAD. De regerande mästarna har vaknat - defensivt. Men offensivt imponerar inte Färjestad alls, vilket gör att en doldis nästan har gjort mest poäng i klubben.

Back och tvåa i den interna poängligan, något måste vara skevt med Färjestad?

– Haha, personligen tycker jag inte det, säger Magnus Nygren till Nyheter24 och fortsätter:

- Jag vet att våra forwards jobbar hårt varje dag och jag hoppas givetvis att det lossnar för dem snart.

Det bristande målskyttet gnager på lirarna från Karlstad - på de fem senaste har Färjestad snittat 1,66 mål per match - sämst i elitserien.

– Man blir påmind om det hela tiden, så det kanske sätter sig även om det inte är medvetet. Men vi jobbar på det hur mycket som helst och en dag så hoppas jag på att det släpper. Förhoppningsvis sker det i kväll.

Hemmamatchmatch mot Växjö väntar - där Martin Gerber vaktar kassen, en av seriens bästa målvakter. Det är en livsviktig streckmatch för laget som har gjort minst mål i elitserien. Nygrens recept för att lösa måltorkan är enkelt: full fart framåt.

– I dagsläget skapar vi inte tillräckligt med målchanser som behövs för att vinna matcher. Men snart kommer chanserna att komma och då gäller det att vi tar vara på dem mycket bättre än vad vi gör nu.

Hur kommer matchbilden se ut?

– Jag tror att det kommer att bli tajt och tufft. Det är två lag som inte vill bjuda på någonting och det kommer att bli en avvaktande matchbild. Men vi kommer naturligtvis försöka öppna starkt.

Färjestad tar emot Växjö klockan 19.00, matchen visas i Canal Plus.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!