Det blev en rätt så tuff match. - Foto: SCANPIX
Målvakten Niklas Svedberg spikade igen ordentligt.
Målvakten Niklas Svedberg spikade igen ordentligt. - Foto: SCANPIX
Gästerna krossade Frölunda med 5-0. - Foto: SCANPIX

Brynäs nära semin - pulveriserade Frölunda

Frölunda förnedrades på hemmais och föll med hela 0-5 när Brynäs kom på besök.

Frölunda - 0 - 5 - Brynäs

Första perioden: 0-1 (17.25) Jesper Ollas EQ

Andra perioden: 0-2 (1.26) Jakob Silfverberg EQ, 0-3 (6.28) Mads Hansen (Jakob Silfverberg, Calle Järnkrok) PP1, 0-4 (8.03) Simon Löf (Jakob Silfverberg, Sebastian Wännström) EQ

Tredje perioden: 0-5 (1.08) Sebastian Wännström (Lars Jonsson, Calle Järnkrok) EQ

Ställningen i matcher: Brynäs-Frölunda 3-1

GÖTEBORG. Frölunda behövde en seger för att hänga med i kvartsfinalserien. I stället blev det en blytung 0-5-förlust mot Brynäs och nu är semifinalen väldigt långt borta för göteborgarna.

– Det är enorm glädje men vi är inte klara än. Vi gör en bra match, det är riktigt bra, säger bortamålvakten Niklas Svedberg - som var som en mur under hela matchen - till Canal Plus.

Det började dock lite trevande och gästerna ledde faktiskt bara med 1-0 efter den första perioden. Men sen började bortalagets stora målshow.

– Första perioden var det ett jäkla högt tempo och det skapades chanser från båda håll. Men sen tar vi över, säger Svedberg.

Nästan avgjort

Och tog över gjorde de verkligen. Jakob Silfverberg drygade ut till 2-0 innan Mads Hansen och Simon Löf ökade på till 4-0. Och Sebastian Wännström fastställde slutresultatet till 5-0 tidigt i den tredje perioden.

Nu står det 3-1 i matcher till Brynäs, som bara behöver en seger till för att avancera till semifinalen.