AIK satte fyra mål i den sista perioden. - Foto: SCANPIX
Kent McDonell satte det matchavgörande 3-1-målet.
Kent McDonell satte det matchavgörande 3-1-målet. - Foto: BILDBYRÅN
Kanadensaren McDonell stod för en stark insats och låg även bakom Josh MacNevins öppningsmål. - Foto: BILDBYRÅN
4 av 7
Viktor Fasth var också bra i det första semifinalsmötet mot Skellefteå AIK. - Foto: BILDBYRÅN
Det gick inte bra för Skellefteå AIK, som tappade allting i den sista perioden.
5 av 7
Det gick inte bra för Skellefteå AIK, som tappade allting i den sista perioden. - Foto: SCANPIX
Tobias Viklund fastställde slutresultatet när han satte 4-1 i öppen kasse.
6 av 7
Tobias Viklund fastställde slutresultatet när han satte 4-1 i öppen kasse. - Foto: SCANPIX
Daniel Bång gjorde 2-1.
7 av 7
Daniel Bång gjorde 2-1. - Foto: SCANPIX

AIK leker vidare - sänkte SAIK

Mållöst i två perioder. Då vaknade AIK och viftade bort Skellefteå AIK på bortais.

Skellefteå AIK - 1 - 4 - AIK

Tredje perioden: 0-1 (2.23) Josh MacNevin (Kent McDonell, Tobias Viklund) EQ, 1-1 (10.41) Bud Holloway (Joakim Lindström, Jimmie Ericsson) PP1, 1-2 (13.11) Daniel Bång (Patric Blomdahl, Jonas Liwing) EQ, 1-3 (16.10) Kent McDonell (Johannes Salmonsson, Josh MacNevin) EQ, 1-4 (19.21) Tobias Viklund (Viktor Fasth) EQ

Ställningen i matcher: Skellefteå AIK-AIK 0-1

SKELLEFTEÅ. Stockholmarna kom, sågs och dominerade i det första semifinalmötet mellan AIK och Skellefteå AIK.

– Det känns bra. Första matchen, ingenting är klart, vi är nöjda. Nu kommer vi njuta i fem minuter och sen vänta på nästa match, säger 3-1-målskytten Kent McDonell till Canal Plus direkt efter matchen.

Men det dröjde ändå väldigt länge innan målen började trilla in. Efter två mållösa perioder kunde dock gästernas Josh MacNevin öppna målskyttet när han - efter blott två minuter - hittade rätt.

"Spelar gärna så här nästa match"

Hemmalagets Bud Holloway kvitterade förvisso bara minuterna senare. Men strax därpå fixade AIK:s Daniel Bång 2-1 innan Kent McDonell  och Tobias Viklund drygade ut ledningen till 4-1 med ett mål vardera.

– Vi kan gärna spela så här nästa match, säger målkungen Robert Rosén till Canal Plus.