Skellefteå tog en välbehövlig seger och reducerade till 2-3 i matcher.
1 av 9
Skellefteå tog en välbehövlig seger och reducerade till 2-3 i matcher. - Foto: SCANPIX
George "Bud" Holloway spräckte nollan i den första perioden.
2 av 9
George "Bud" Holloway spräckte nollan i den första perioden. - Foto: SCANPIX
3 av 9
Skellefteå AIK hade flera riktigt vassa målchanser. Här sumpar Johan Alm ett av dem. - Foto: SCANPIX
Joakim Larsson kvitterade dock i den andra perioden.
4 av 9
Joakim Larsson kvitterade dock i den andra perioden. - Foto: SCANPIX
5 av 9
Men Skellefteå kom tillbaka och precis innan paus kvitterade Tomas Skogs till 2-2. - Foto: SCANPIX
Jubel efter 2-2-målet.
6 av 9
Jubel efter 2-2-målet. - Foto: SCANPIX
Bud Holloway blev historisk med sin 22:a slutspelspoäng.
7 av 9
Bud Holloway blev historisk med sin 22:a slutspelspoäng. - Foto: SCANPIX
Johan Holmqvist släpper in 1-0-målet.
8 av 9
Johan Holmqvist släpper in 1-0-målet. - Foto: SCANPIX
Och bara minuterna senare satte de även 2-1.
9 av 9
Och bara minuterna senare satte de även 2-1. - Foto: Scanpix

Holloway historisk när SAIK vann

Skellefteå var riktigt illa ute hemma mot Brynäs. Då vaknade hemmalaget till liv, vände och vann matchen.

Skellefteå AIK 3 - 2 Brynäs

Första perioden: 1-0 (11.56) Bud Holloway (Pierre-Edouard Bellemare, Jimmie Ericsson) PP1

Andra perioden: 1-1 (6.21) Johan Larsson (Ryan Gunderson, Calle Järnkrok) EQ, 1-2 (9.04) Jakob Silfverberg (Calle Järnkrok) EQ, 2-2 (18.42) Tomas Skogs (Bud Holloway, Pierre-Edouard Bellemare) EQ

Ställningen i matcher: Skellefteå AIK - Brynäs 2-3

SKELLEFTEÅ. Finalkriget mellan Skellefteå AIK och Brynäs rullar vidare efter att SAIK reducerat till 3-2 i matcher.

Den bräckliga segern satt dock väldigt hårt inne. George "Bud Holloway öppnade visserligen målskyttet - hans 22:a poäng i slutspelet - halvvägs in i den första perioden och slog därmed poängrekord.

Gästerna kom dock tillbaka i mellanperioden när Johan Larsson chockade Kraft Arena och kvitterade efter drygt fem minuter. Bara minuterna senare satte dessutom Jakob Silfverberg 2-1 - ett mål som snyggt kvitterades av Tomas Skogs med bara minuten kvar till paus.

Och i den sista perioden gjorde Oscar Möller matchens sista mål och tvingade därmed fram en sjätte finalmatch.

– Det är otroligt skönt att vi vinner den här matchen. Det känns som om att vi verkligen är med nu, säger segermålskytten till TV4 efter matchen.

"Samma krigarinställning behövs"

Nu står det alltså 3-2 i matcher till Brynäs, som fortfarande har allting i egna händer. En enda seger räcker för Gävle-laget för att bärga guldet - något som SAIK mer än gärna vill stoppa.

– Det krävs samma krigarinställning som vi har haft. Även om de har satt mycket press på oss, så tycker jag att vi har stått upp otroligt bra för varandra, säger Möller.

På torsdag drabbar lagen samman med varandra igen.