Magisk mittenperiod gav Tre Kronor segern

Peter Forsberg klart godkänd i återkomsten när Tre Kronor slog Tjeckien med 4-3.

Peter Forsberg lämnade isen utan att göra poäng - men Tre Kronor lämnade isen med tre pinnar mot Tjeckien.

Foppa var klart godkänd efter en något nervös inledning av matchen.

Bäst i Tre Kronor? Christian Bäckman övertygande tillsammans med Linus Omark samt Daniel Widing.

4-3 segern mot Tjeckien är ett styrkebesked trots att det blev onödigt spännande i slutet av kampen.

Tre Kronor inledde sömnigt i Kinnarps Arena och de kontringssnabba Tjeckien fick mycket utrymme i mitt- och anfallzon.

Och mycket riktigt.

Tjeckien tar ledningen efter en omstälnning när Jaroslav Bednar blir serverad av Tomas Rolinek i en två mot en situation. Bednars avslut är högklassigt - och Stefan Liv har inte en möjlighet att hinna med i sin sidledsförflyttning.

0-1 på tavlan.

Underläget väcker Tre Kronor och efter 11.13 får publiken i Kinnarps jubla.

Christan Berglund drar i väg ett skott på chans från vänsterkanten och efter två försök slår Niklas Nordgren in kvitteringspucken.

Efter den första periodpausen får vi se ett betydligt mer kompakt Tre Kronor och de tjeckiska kontringarna är inte lika farliga som i den första.

2-1 kommer efter fem minuters spel.

Vid ett byte i powerplay för Sverige är Marcus Nilson snabbt inne på isen och Tjeckien byter på ett mindre smart sätt.

Detta utnyttjar passningsgeniet Magnus Johansson som med ett långt svepande pass hittar Nilson på offensiv blå.

Avslutningen i friläget är iskallt. Med en kylig skottfint lurar han ner målvakten innan han lägger in pucken i öppen bur.

Även 3-1 tre minuter därefter är en delikatess.

Johan Davidsson jagar upp pucken i offensivt kortblank och i blindo (?) spelar han in pucken framför Tjeckiens mål.

Vem dyker inte upp där om inte Mattias Weinhandl - som enkelt stöter in Tre Kronors tredje mål för kvällen.

52 sekunder senare ringer det igen.

Daniel Widing lyfter upp pucken i nättaket efter att Linus Omark flippat fram pucken i ett två mot ett läge.

I slutet av andra perioden kommer Peter Forsbergs bästa chans - när Christian Bäckman skjuter - är supersvensken ytterst nära att styra in 5-1 men pucken glider inte över - utan parallellt med mållinjen.

Foppa ser mer fokuserad ut i andra perioden än i den första då nerverna fanns utanför tröjan.

Slutronden blir tjeckisk - rent målmässigt även fast Tre Kronor har sina chanser.

Marcus Ragnarsson är sen in i en sargduell i försvarszon och Roman Cervenka hittar Jaroslav Bednar som direktskjuter in sitt andra mål för matchen via ett hårt isskott.

Fram till 16.59 kontrollerar Tre Kronor matchen - men några sekunders ofokusering gör att en ny reducering kommer.

Marek Kvapil fintar bort Stefan Liv efter att pucken gått som ett snöre genom Sveriges försvar.

Närmare än så kommer inte Tjeckien och Tre Kronor tar en första viktig seger i Karjala Cup.

I helgen väntar matcher mot Ryssland och Finland i Helsingfors och Hartwall Arena.