8 av 9
9 av 9

Lekande lätt, Sverige!

Sverige körde över Tjeckien fullständigt och vann med 10-1.

Junior-VM i Kanada drog igång för Sveriges del under lördagskvällen och det var Tjeckien som stod för motståndet. Det skulle visa sig bli en enorm seger för de blågula då Tjeckerna krossades med hela 10-1.
 - En mycket bra start på turneringen, sa André Petersson till SVT efter matchen.

Redan efter den första perioden så ledde Sverige med klara 4-0, efter att fyra olika målskyttar hade fått nätet i den tjeckiska kassen att rassla.

Peterson, Rödin, Tedenby och Lander. Alla nätade de under första tredjedelen.

Tjeckien som spelat jämna vänskapslandskamper mot både USA och Kanada inför den här turneringen, hade inte en chans. Det var endast en puck som hittade in bakom Jacob Markström i den Svenska kassen och det var Jan Kana som gjorde det målet i power play.

Sverige vann ändå även mittperioden och det med 2-1 trots att spelkvalitén inte alls var lika bra som i den första. Målen prickades in av Pääjärvi-Svensson och Carl Klinberg. Den förstnämnde var även kvällens mes framgångsrike spelare och lyckades inkassera hela fyra (1+3) poäng.

I sista perioden så fortsatte Sveriges satsning offensivt.

Som i den första perioden så var det även här fyra mål som skulle falla - och alla var de blågula. De var inte alls någon bra kväll för de Tjeckiska målvakterna. Jakub Sedlacek stod mellan stolparna från start, men efter fyra insläppta puckar så fick han nog. Hans kollega, Pavel Francouz, byttes då in men speciellt mycket bättre blev det aldrig.

Erixon, Lander, Silfverberg och Larsson nätade under slutperioden och när matchen var till ända så hade Sverige totalt förnedrat motståndet och resulatet skrevs till hela 10-1. En tvåsiffrig seger som Svenska coachen, Pär Mårts, var mycket nöjd med.
 - Så här stora siffror hade jag aldrig vågat hoppas på, men det känns bra att vi nu har fått ett par kvitton på att vi har tränat rätt och att vi är väl förberedda på turneringen. Vi står för en riktigt stark insats i den här matchen, men jag vet att vi kan ännu bättre, säger han till SVT.

I morgon väntar Österrike för Sveriges del.

Kanske kan vi se fram emot ytterligare en stor blågul seger?