Sverige tappade medaljen

Det svenska JVM-laget kämpade och kämpade - men till slut var det ändå USA som rodde hem bronset.

BUFFALO. Sverige tryckte till och pressade ordentligt för att få till en kvittering med bara minuterna kvar av matchen.

Men då blixtrade USA till och slog till med en vindsnabb kontring - och fastställde slutresultatet till 4-2.

Det var just hemmalaget som inledde bäst. Men trots det slutade den första perioden mållös. Målen skulle däremot börja trilla in i mellanperioden.

Och då var det faktiskt Sverige som tog ledningen. Carl Klingberg lade in pucken mot mål och Oscar Lindberg kunde påpassligt trycka in pucken med en backhand.

Kvitteringen skulle dock snabbt därpå. USA utnyttjade ett power play på bästa sätt och Fredrik Pettersson-Wentzel kunde inte göra särskilt mycket för att rädda Chris Kreiders skott.

Det dröjde inte heller särskilt länge innan USA tog ledningen i den tredje perioden. Nästan direkt efter nedsläpp drog Justin Faulk till och Drew Shore styrde in - 1-2.

När sedan amerikanarna gjorde 3-1 såg matchen ut att vara död. Sverige gav dock inte upp och fick till en reducering som satte press på hemmalaget.

Men då kom det avgörande målet - och Sverige får alltså resa hem utan medalj.