Alexander Rudalov firar medan Staffan Kronwall deppar. - Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN
Det var oroligt framför Wesslau. - Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN
Här släpper Gustaf Wesslau in igen.
Här släpper Gustaf Wesslau in igen. - Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN

Ny mardrömsmatch för Wesslau när Sverige föll igen

Sverige åkte på ny tung förlust - 1-4 mot Ryssland.

HELSINGFORS. Gustaf Wesslau släppte in fem mål i landslagsdebuten hemma mot Tjeckien. På lördagens drabbning med Ryssland fick den 26-årige burväktaren ytterligare en chans av förbundskaptenen Pär Mårts - men åkte i stället på ytterligare en tung start.

Alexander Rudalov spräckte nollan redan efter sju minuters spel och såg till att den chanslöse DIF-målvakten fick släppa in sin sjätte puck i Karjala Tournament. Den 25-årige KHL-forwarden drygade dessutom ut ledningen till 2-0 strax innan paus, innan Calle Järnkrok till slut kunde ta Tre Kronor tillbaka in i matchen med ett reduceringsmål i mellanperioden.

Men närmare än så kom aldrig Tre Kronor. Och när Aleksandr Perezhogin satte ryssarnas tredje mål i den 58:e minuten, var matchen död. Sergei Shirokov gjorde dessutom 4-1 precis innan fulltid.