Kanada var minst ett nummer för stort för Sverige. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Luke Schenn sköt 2-0 i den andra perioden.
Luke Schenn sköt 2-0 i den andra perioden. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
3 av 13
Och blev så här glad. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
3-0 satte Carolinaspelaren Jordan Staal. Då var matchen över.
4 av 13
3-0 satte Carolinaspelaren Jordan Staal. Då var matchen över. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

"Kanada kör ju för fan med vuxna"

Pojkar mot män. Sverige var uddlöst och chanslöst i Globen när Kanada stod för motståndet. En enda spelare höll nere siffrorna: målvakten Jonas Enroth.

Utvisningar: Sve 3x2, Can 3x2

STOCKHOLM. Tre Kronor blev helt överkörda av Kanada i Globen på torsdagskvällen. Halvvägs in i matchen stod det 3-0 men redan då var det över.

Sveriges målvakt Jonas Enroth var den som höll nere siffrorna. I den första perioden storspelade han och gjorde flera viktiga räddningar. Men i power play kunde målkungen Steven Stamkos skjuta in 1-0 för Kanada.

"De kör ju för fan med vuxna"

Den andra perioden kunde inte ha börjat sämre. Backen Luke Schenn fick pucken högt upp i Sveriges zon, siktade och sköt högt i mål bakom Enroth. Passningen kom från Södertäljebekantingen Matt Read, som stod för två assists den här kvällen. 3-0 satte Jordan Staal efter ett två-mot-en-läge.

De svenska spelarna var ofta tvåa eller trea på pucken. Eller som Djurgårdsspelaren Christian "Fimpen" Eklunds son uttryckte det:

Enroth klev av skadad

Sverige spelade upp sig i den tredje perioden men då hade Kanada slagit av på tempot. Det blev inga blågula mål inför den utsålda arenan.

Som om förlusten inte var nog tvingades dessutom matchens lirare Enroth kliva av isen. En skada på honom kan vara förödande för Sverige i turneringen.