- Foto: Jeff Christiansen

Frazier har gått ur tiden

BOXNING - Boxningslegendaren "Smokin" Joe Frazier förlorade under gårdagen kampen mot cancern.


Karriären i bilder

Se Kampsport24:s bildextra från Joe Frazier karriär.

Den forne tungviktsmästaren i boxning "Smokin" Joe Frazier blev för några veckor sedan diagnostiserad med levercancer och under gick bort natten till tisdag. Frazier blev 67 år gammal. Och han fick uppleva en karriär med mängder med toppar, och ett gäng dalar.

1964 deltog Frazier i de olympiska spelen och tog hem guldmedaljen och senare i karriären som proffsboxare lyckades erövra titeln som världsmästare.

Men det han bäst kommer att bli ihågkommen för är trilogin av matcher mot den störste boxaren genom tiderna, Muhammad Ali.

Den första matchen mellan legendarerna ägde rum på Madison Square Garden i New York och efter femton hårda ronder blev Frazier den förste att besegra Ali i ett möte som kallades för århundradets match.

1974 fick Ali revansch i samma arena men det var under matchen som döptes till "Thrilla in Manila" 1975 som rivaliteten nådde sitt klimax. Ali vann matchen i fjortonde ronden men svimmade kort därefter i ringen.

- Joe Frazier, I'll tell the world right now, brings out the best in me. I'm gonna tell ya, that's one helluva man, and God bless him, sa Ali i en kort kommentar efter matchen.   

Frazier pensionerade sig från boxningen 1981 med 37 proffsmatcher i bagaget. Han hade segrat i 32 av dem, förlorat fyra och en hade slutat oavgjort.

Höjdpunker ur Fraziers boxningskarriär

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!