Men under tävlingarna inför OS har det gått sämre. Yohan Blake har varit klart bäst och vunnit över Bolt.
1 av 3
Men under tävlingarna inför OS har det gått sämre. Yohan Blake har varit klart bäst och vunnit över Bolt. - Foto: Collin Reid/AP/SCANPIX
Får vi se Bolts klassiska segergest i sommar också?
2 av 3
Får vi se Bolts klassiska segergest i sommar också? - Foto: David J. Phillip/AP/SCANPIX
2009 slog han nytt världsrekord. 100 meter på 9,58 sekunder.
3 av 3
2009 slog han nytt världsrekord. 100 meter på 9,58 sekunder. - Foto: Herbert Knosowski/AP/SCANPIX

Super-Bolt skadefri och redo för OS

En sträckt lårmuskel såg ut att äventyra Usain Bolts OS-äventyr. Men nu lämnar hans agent lugnande besked. "Bolt är skadefri och redo för OS".


LONDON. Han är världsrekordsinnehavare på 100 meter och friidrottens absolut största stjärna. Men Jamaicas Usain Bolt har haft svårt att hitta storformen inför OS.

I Jamaicas OS-försökstävling besegrades Bolt av träningspartnern Yohan Blake på både 100 och 200 meter. Och efter 200 meters-loppet kom rapporter om att storstjärnan sträckt en lårmuskel.

– Det var en lätt sträckning under försöken. Förmodlingen var det anledningen till att han inte kunde gå för fullt i loppen. Huvudsaken är att han är klar för OS, säger Bolts agent Ricky Simms till The Telegraph.

Bolt flögs direkt till Tyskland för specialbehandling av erkänt duktige läkaren Hans-Wilhelm Muller-Wohlfahrt. Oroliga fans befarade att Bolts OS var i fara. Men Simms lugnar fansen.

– Han är helt skadefri och redo för OS, säger han till The Telegraph.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!