Bolt surnade till rejält på Carl Lewis i natt.
1 av 3
Bolt surnade till rejält på Carl Lewis i natt. - Foto: Bildbyrån
"Han har smutsat ner sporten", säger Bolt eftersom Lewis tidigare har anklagat Bolt för att han ska vara dopad.
2 av 3
"Han har smutsat ner sporten", säger Bolt eftersom Lewis tidigare har anklagat Bolt för att han ska vara dopad. - Foto: Bildbyrån
Den niofaldiga OS-guldmedaljören Lewis blir hårt kritiserad av Bolt.
3 av 3
Den niofaldiga OS-guldmedaljören Lewis blir hårt kritiserad av Bolt. - Foto: SCANPIX

Bolts attack mot legendaren i natt

Med dubbla guld på 100 och 200 meter i två OS i rad är Usain Bolt historisk. Men Carl Lewis tvivlar på att Bolt är dopingfri – och nu svarar världens snabbaste man.


Usain Bolts guld i OS

2008: Guld på 100 meter, 200 meter och 4x100 meter.

2012: Guld på 100 meter och 200 meter...hittills.

LONDON. När Usain Bolt vann tre OS-guld i Peking 2008 blev han en av världens mest populära idrottare. Nu har han vunnit två guld till på 100 meter och 200 meter och hyllningarna ekar över hela världen. Men en som inte litar på 25-åringen från Jamaica är en av friidrottens största stjärnor genom tiderna. 2008 gick niofaldiga OS-guldmedaljören Carl Lewis till attack mot Bolt och hela det jamaicanska sprinlaget.

– När folk frågar mig om Bolt säger jag att han kan bli en av de främsta atleterna någonsin. Men att någon springer 10.03 ett år och sedan 9.69 året efter, om man inte ifrågasätter det i en sport med den historien av doping är man en dåre. Punkt, sa Lewis då om Bolt enligt The Telegraph.

"Ingen kommer ihåg vem Lewis är"

Lewis har hela tiden ifrågasatt Bolt och efter 200-metersguldet i natt svarade den 25-årige jamaicanen. Och det rejält.

– Det är väldigt irriterande att Lewis sa de sakerna utan några bevis, sa Bolt på presskonferensen i natt och fortsatte.

– Ingen kommer egentligen ihåg vem han är. Jag kommer att säga något kontroversiellt nu. Det Carl Lewis har sagt är smutsat ner vår sport. Det var väldigt upprörande och jag har förlorat all respekt för honom. Han pratade om doping och det enda han ville ha var uppmärksamhet, säger Bolt. 

När en upprörd Bolt istället fick frågan om han är lika stor som Muhammad Ali, Michael Jordan och Pelé sken han istället upp.

– Ali var bäst i sin sport, Jordan i sin och jag är det i min. Så jag antar att jag håller samma nivå som dem, säger Bolt enligt Daily Mail.

Så i slutändan kunde kanske Bolt ändå lägga sig med ett leende på läpparna.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!