Gideon Mensah

Defender, Varbergs BoIS FC
Ålder: 23 år
Längd: 183cm
Vikt: 0kg
Gideon Mensah är en professionell fotbollsspelare från Ghana, född den 18 juli 1998. Han spelar som vänsterback för den franska Ligue 2-klubben Auxerre och för Ghanas landslag.

Gideon Mensah är en ung och lovande fotbollsspelare som har gjort sig ett namn både på klubbnivå och internationellt. Han började sin karriär i den ghananska klubben WAFA SC innan han flyttade till Europa för att ansluta sig till Red Bull Salzburgs ungdomslag. Under sin tid i Salzburg imponerade han med sin snabbhet, teknik och förmåga att både försvara och attackera från sin position som vänsterback.

Efter att ha imponerat på tränarna i Salzburg blev han utlånad till den belgiska klubben Zulte Waregem för att få mer erfarenhet och speltid. Han gjorde ett bra intryck i Belgien och visade prov på sin förmåga att hantera den europeiska fotbollen.

År 2020 skrev Gideon Mensah på ett låneavtal med den franska klubben Auxerre. Han har fortsatt att utvecklas och anpassa sig till den franska fotbollen och har blivit en viktig spelare för laget. Hans snabbhet och förmåga att erbjuda både defensiv stabilitet och offensiva bidrag har gjort honom till en pålitlig spelare för Auxerre.

På landslagsnivå har Gideon Mensah representerat Ghana. Han har deltagit i flera internationella turneringar och har visat upp sin talang och potential. Med sin unga ålder och fortsatta utveckling förväntas han bli en viktig spelare för Ghanas landslag i framtiden.

Sammanfattningsvis är Gideon Mensah en lovande fotbollsspelare från Ghana som har gjort sig ett namn både på klubbnivå och internationellt. Med sin snabbhet, teknik och förmåga att spela både defensivt och offensivt har han blivit en viktig spelare för Auxerre och förväntas fortsätta att utvecklas och bidra till både klubben och Ghanas landslag.

Källa: wikipedia.com

Spelarstatistik

Allsvenskan

2022 - Varbergs BoIS FC 16 1 0 5 0 6.49
2021 - Varbergs BoIS FC 20 0 0 7 0 6.70
2020 - Varbergs BoIS FC 14 0 0 3 0 6.75

Svenska Cupen

2021/22 - Varbergs BoIS FC 0 0 0 0 0
2020/21 - Varbergs BoIS FC 1 0 0 1 0