Zackary Thomas Steffen

Goalkeeper, Manchester City
Ålder: 28 år
Längd: 191cm
Vikt: 86kg
Zackary Thomas Steffen (född den 2 april 1995) är en amerikansk professionell fotbollsspelare som spelar som målvakt för Premier League-klubben Manchester City och det amerikanska landslaget.
Steffen började sin ungdomskarriär med West Chester United innan han gick med i Philadelphia Union 2012. I maj 2013 bestämde sig Steffen för att spela collegel fotboll för Maryland Terrapins. Han etablerade sig som förstemålvakt och tillbringade två säsonger med Terrapins innan han gick med i den tyska klubben SC Freiburg och spelade med reservlaget. I juli 2016 återvände Steffen till USA med Columbus Crew och gick med i United Soccer League-klubben Pittsburgh Riverhounds på lån följande månad. Från nästa säsong etablerade sig Steffen som förstemålvakt för Columbus Crew och vann Goalkeeper of the Year Award 2018.
I december 2018 kom Steffen överens om att gå med i Premier League-klubben Manchester City. Han skrev på i juli 2019 innan han omedelbart lånades ut till Bundesliga-klubben Fortuna Düsseldorf för säsongen 2019-2020. Han var förstemålvakt men blev sedan borta resten av lånet på grund av skador. Han återvände till Manchester City följande säsong och var backup till Ederson. I april 2021 vann Steffen sin första karriärtitel när han startade finalen i EFL Cup. Han höll nollan när Manchester City besegrade Tottenham Hotspur med 1-0.
Steffen hade representerat USA:s ungdomslag innan han kallades till seniorlaget i maj 2016. Han gjorde sin seniordebut i januari 2018 mot Bosnien och Hercegovina. Han var förstemålvakt för USA under CONCACAF Gold Cup 2019 och ledde laget till finalen där de besegrades med 1-0 av Mexiko. Han var sedan backup till Brad Guzan under Nations League men blev sedan förstemålvakt i finalerna. Steffen startade finalen mot Mexiko men blev utbytt i den 69:e minuten på grund av en knäskada. USA skulle sedan vinna med 3-2 efter förlängning och Steffen fick sin första internationella utmärkelse.

Källa: wikipedia.com

Spelarstatistik