1 av 5
- Foto: SCANPIX
Robin Söderling besegrade Eduardo Schwank.
2 av 5
Robin Söderling besegrade Eduardo Schwank. - Foto: BILDBYRÅN
3 av 5
- Foto: BILDBYRÅN
Argentinaren spelade upp sig rejält, men föll ändå.
4 av 5
Argentinaren spelade upp sig rejält, men föll ändå. - Foto: BILDBYRÅN
5 av 5
- Foto: BILDBYRÅN

Pressad Söderling tog första segern

Robin Söderling såg ut att gå mot en enkel seger. Då spelade Eduardo Schwank upp sig och pressade den svenske världsstjärnan rejält, som till slut ändå lyckades knipa Sveriges första seger mot Argentina.


STOCKHOLM. Svenske storfavoriten Robin Söderling briljerade under inledningen av Davis Cup-mötet med Eduardo Schwank. Tack vare tungt baslinjespel kunde Söderling ta hem första set med övertygande 6-1.

Den argentinske journalisten Guillermo Caporaletti från Radio Continental hyllade den svenske världssjuan efter det imponerande spelet under inledningssetet.

- Det är stor skillnad. Robin Söderling spelar på en helt annan nivå. Det kommer bli mycket svårt för Schwank, sa han till Nyheter24.

Schwank spelade upp sig

Men någon större skillnad var det inte i andra set. Schwank hängde med bra och lyckades bryta Söderlings serve två gånger, men argentinaren fick smaka på sin egen medicin.

Det svängiga setet gick till tiebreak. Där var Söderling i det närmaste omänsklig och kunde vinna med solklara 7-0. Tibrosonen var nu i ledning med komfortabla 2-0 i set.

Pressad Söderling knep segern

Även det tredje setet blev en nagelbitare och spelarna följdes åt till 5-5. Då tog Söderling hem sitt sjätte raka servegame och vid ett break skulle segern vara klar.

Svensken gick fram till två matchbollar men hade inte förmågan att ta tillvara på chanserna. Det hade han dock på den tredje matchbollen. Söderling dunkade in en retur och saken var klar.

"Komfortabel vinst"

Robin Söderling var nöjd efter matchen och menar att det var en säker seger, trots två jämna set.

- Kände att jag hade ganska bra kontroll på matchen. Det var två jämna set, men en ganska så komfortabel vinst ändå, säger han till Nyheter24.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!