1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
3 av 3

Roddick knäckte tjeckiske sensationen i finalen

Andy Roddick fick stopp på Tomas Berdych i finalen av Mastersturneringen i Miami. Amerikanen vann i två raka set och tog därmed sin andra titel i Miami.


MIAMI. Inför finalen av Mastersturneringen i Miami talades det mycket om att sensationen Tomas Berdych skulle kunna chocka ännu en topp tio-spelare i form av Andy Rodddick.

Den gänglige tjecken har under veckan som gått redan slagit ut världsstjärnor såsom Roger Federer, Robin Söderling och Fernando Verdasco. Men Roddick, som är åtta på ATP-rankingen, lät sig inte bemästras av Berdych.

Spelarna följdes åt till det eflte gamet då Roddick kunde bryta Berdychs serve och sedan serva hem första set enkelt, 7-5. Den rutinerade amerikanen fortsatte att ånga på och fick ett tidigt break i andra set.

När tjecken servade vid ställningen 5-3 skaffade sig Roddick tre matchbollar, men 20:e-rankade Berdych visade nerver av stål och lyckades knipa gamet. Fast i gamet därpå orkade han inte längre stå emot Roddicks stabila och aggresiva baslinjespel.

På den fjärde matchbollen slog Berdych en backhand i nät och saken var klar. Roddick tog därmed sin andra titel i Miami och det står utan tvekan klart att den 27-årige amerikanen är i kanonform.

Härnäst väntar gruset i Monte Carlo för ATP-spelarna. Turneringen går av stapeln den elfte april.

/
ATP
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!