- Foto: Scanpix

Superstjärnan hyllar Söderling: "Gör de rätta sakerna"

Roger Federer har förkrossande 12-0 i inbördes möten med Robin Söderling, men trots det förväntar sig schweizaren att den 25-årige Tibrosonen lyfter de riktigt stora titlarna inom kort.


PARIS. Världsettan Roger Federer är titelförsvarare i Franska Öppna i år då han som bekant vann finalen i fjol mot Robin Söderling. Men ska man tro Federer, som har tolv raka vinster mot svensken, kommer Söderling snart att på allvar slåss om Grand Slam-titlarna.

- Jag tycker att Robin gör de rätta sakerna. Den stora frågan är om han kan slå tre topp 10-spelare i följd och vinna en grand slam, säger superstjärnan enligt Expressen.

Federer får medhåll av SVT:s tennisexpert Janne Gunnarsson, som tror att Söderling har potential att kliva högre upp på rankingen.

- Han är världssjua, men man ser att han har en hel del saker som han kan förbättra. Jag anser att han har potential att bli bland de tre bästa i världen, förklarar Gunnarsson.

I dag tar sig Söderling an serve och volley-spelande amerikanen Taylor Dent, som han mött en gång tidigare. Då vann svensken enkelt, något han tror kommer upprepas i Franska Öppna.

- Jag brukar ha hyfsat lätt för dem som spelar serve- och volley. Om man returnerar bra är det otroligt skönt att möta dem, säger Söderling inför matchen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!