1 av 2
- Foto: John Super/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: John Super/AP/SCANPIX

Skrällfritt i Wimbledon: Williams till final

Skrällarna har duggat tätt i Wimbledon, men i dagens semifinaler på damsidan tog det slut på överraskningarna. Både världsettan Serena Williams och ryskan Vera Zvonareva gick vidare till final.


LONDON. Både på herr- och damsidan har många storspelare blivit utslagna tidigt i turneringen. Den kanske största skrällen av dem alla var regerande mästaren Roger Federers blytunga förlust mot Thomas Berdych i kvartsfinalen.

På damsidan har stora namn som Kim Clijsters och Venus Williams förlorat sensationellt mot dittills relativt okända motståndare. I torsdagens semifinaler var det dock slutskrällt. Venus syster, Serena Williams, besegrade 62-rankade tjeckiskan Petra Kvitova i två raka set, 7-6(5), 6-2, och är klar för sin tredje raka Wimbledonfinal.

- Det var inte lätt i dag, jag jobbade väldigt hårt för segern. Jag förväntade mig inte att vara i final så jag är glad att ha klarat av det, säger Williams i segerintervjun efter matchen.

I den andra semifinalen visade sig Vera Zvonareva vara numret för stort för Tsvetana Pironkova, som tidigare i turneringen besegrat just Venus Williams. Zvonareva hamnade i ett tidigt underläge, men vände och vann och blev därmed klar för sin första Grand Slam-final. Segersiffrorna skrevs till 3-6, 6-3, 6-2.

- Jag har nog inte riktigt förstått att jag ska spela final. Det är en av mina största drömmar, säger Zvonareva, som alltså möter Williams i finalen på lördag, efter matchen.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!