- Foto: Pexels

2/10 - Skolfotografiets dag

Skolfotografiets dag är en dag då vi uppmärksammar och hyllar skolfotografiets betydelse. Det är en dag då vi tar oss tid att minnas de där speciella stunderna i skolan, fångade på bild, som vi kan se tillbaka på med glädje och nostalgi.


Skolfotografiets dag har sitt ursprung i Sverige, där den firas den 29 september varje år. Det är en dag då vi uppmärksammar skolfotografiets betydelse och dess roll i att bevara minnen från skoltiden.

Skolfotografiets dag 2 oktober – bakgrund

Skolfotografiets dag instiftades av Svenska Skolfotoarkivet, en organisation som arbetar med att bevara och digitalisera gamla skolfoton. Dagen firas för att uppmärksamma vikten av skolfotografiets roll i att bevara minnen och dokumentera skolhistoria. Skolfotografiets dag är också ett tillfälle att hylla de fotografer som har arbetat med att fånga dessa värdefulla ögonblick.

Skolfotografiets dag firas genom att titta tillbaka på gamla skolfoton, dela dem med vänner och familj, eller kanske till och med organisera en återträff med gamla klasskamrater. Det är också ett utmärkt tillfälle att uppskatta de fotografier som tas i skolor idag, och den roll de spelar i att bevara minnen för framtida generationer.

Hur firas skolfotografiets dag den 2 oktober?

Skolfotografiets dag kan firas på många olika sätt. Ett populärt sätt är att titta igenom gamla skolfoton och dela dem på sociala medier. Det kan också vara roligt att organisera en återträff med gamla klasskamrater och titta på gamla foton tillsammans. För de som fortfarande går i skolan kan dagen firas genom att ta en klassbild eller kanske till och med organisera en skolfototävling.

Oavsett hur man väljer att fira skolfotografiets dag, är det viktigaste att ta sig tid att uppskatta de minnen som skolfotona representerar, och att hylla de fotografer som har arbetat med att fånga dessa ögonblick.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!