3/12 - Drick en öl-dagen

Drick en öl-dagen är en temadag som firas den 3:e december varje år. Dagen är tillägnad ölets ära och uppmuntrar till att njuta av en kall öl, oavsett om det är en lokal hantverksöl eller en internationell lager.


Drick en öl-dagen 3/12 – bakgrund

Ölets historia sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden. Det är en av de äldsta och mest vördade dryckerna, och har spelat en central roll i många kulturer världen över. Drick en öl-dagen är en modern hyllning till denna historiska dryck. Dagen skapades för att uppmuntra människor att njuta av öl på ett ansvarsfullt sätt och för att uppskatta de många olika smaker och stilar som finns.

Hur firas Drick en öl-dagen den 3:e december?

Att fira Drick en öl-dagen kan vara så enkelt som att njuta av en öl hemma, eller att gå ut till en lokal pub eller bryggeri. Många väljer att prova nya sorter eller att återupptäcka gamla favoriter. Det kan också vara ett utmärkt tillfälle att lära sig mer om ölets historia och bryggprocess. Oavsett hur du väljer att fira, är det viktigt att göra det ansvarsfullt och att uppskatta den roll som öl har spelat i vår gemensamma historia.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!