2/1 - Världsdagen för introverta

Världsdagen för introverta firas den 2:e januari varje år. Dagen är till för att uppmärksamma och hylla de människor som identifierar sig som introverta, och för att öka förståelsen för introversion i samhället.


Världsdagen för introverta 2/1 – bakgrund

Introversion är en personlighetstyp som kännetecknas av att individen laddar sina batterier genom att vara ensam, snarare än genom social interaktion. Introverta personer kan ofta uppfattas som tysta eller reserverade, men detta beror inte på att de är blyga eller osociala. Istället handlar det om att de föredrar djupare och mer meningsfulla interaktioner, och att de ofta behöver tid för sig själva för att reflektera och bearbeta intryck. Världsdagen för introverta instiftades för att öka förståelsen för dessa personer och deras behov, och för att belysa att det är okej att vara introvert.

Hur firas Världsdagen för introverta den 2:a januari?

Det finns inga fastställda traditioner för hur Världsdagen för introverta ska firas, men det är en utmärkt dag att uppmärksamma och hylla de introverta personerna i ditt liv. Kanske kan du skicka ett meddelande till en introvert vän och berätta hur mycket du uppskattar dem, eller så kan du ta tillfället i akt att lära dig mer om introversion. Om du själv är introvert kan du fira dagen genom att unna dig lite extra ensamtid, eller genom att göra något du älskar. Oavsett hur du väljer att fira, är det viktigaste att vi alla tar tillfället i akt att öka vår förståelse för introversion och de människor som identifierar sig som introverta.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!