Katolik krossades av stenaltare

Bad för sitt liv i hissen och tackade Gud i kyrkan - altaret tog hans liv.


WIEN. 45-årige Günther Link, som var en god gudfruktig katolik, bad för sitt liv när han hade fastnat i hissen. När han väl hade klarat sig oskadd åkte han raka vägen till Weinhaus kyrka för att tacka överheten, vilket blev hans död.

Polisens talesperson Roman Hahslinger berättar om den tragiska händelsen i Wien:

– Han var en väldigt religiös man och blev rädd när han fastnade i hissen och bad om att få komma ut. En kort stund senare lyckades han ta sig ut och åkte direkt till kyrkan för att tacka Gud, säger han, enligt Daily Telegraph.

Men det var då det gick ordentligt snett. Han krossades av altaret som vägde 860 pund, motsvarande 390 kilo.

–Det verkar som att han tog tag i en stenpelare och altaret, som var gjort av sten, rycktes loss och landade över honom. Vi hittade hans fingeravtryck på pelaren. Nu utreder vi fallet ytterligare, säger Hahslinger, enligt Daily Telegraph.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

Oljepris upp efter rapporter om attack

Oljepriset steg inledningsvis med 3 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till runt 90 dollar på förmiddagen.

Här är hoten mot lägre ränta

Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

1 timme sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

1 timme sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Medieuppgifter: Israel har attackerat mål i Iran

2 timmar sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Iran bekräftar att man skjutit ned drönare men tillbakavisar att man skulle angripits av tyngre vapen. "Ingen större skada har uppstått", enligt en statlig nyhetsbyrå.