Juventustränaren Massimiliano Allegri rev av sig både kavaj och slips innan han stormade av planen efter att ha blivit utvisad under cupfinalen mot Atalanta.
Juventustränaren Massimiliano Allegri rev av sig både kavaj och slips innan han stormade av planen efter att ha blivit utvisad under cupfinalen mot Atalanta. - Foto: Gregorio Borgia/AP/TT

Juventus sparkar Allegri efter utbrottet

Tränaren Massimiliano Allegri får sparken från Juventus, meddelar den italienska fotbollsklubben på sin hemsida. 56-åringen får gå på grund av sitt utbrott i cupfinalen, som Juventus vann, mot Atalanta häromdagen.


I slutsekunderna av onsdagens final blev Allegri utvisad efter att ha argumenterat med domaren. Han svarade med en tumme upp och rev sedan av sig både kavaj och slips på vägen bort från bänken.

Juventus tog hem cuptiteln, men för Massimiliano Allegri blev det en dyrköpt seger. På fredagen meddelade klubben att 56-åringen får sparken på grund av "beteenden under och efter den italienska cupfinalen som anses oförenliga med Juventus värderingar".

Den italienska ligan har redan stängt av Allegri i två matcher och dömt honom till böter på 5 000 euro (närmare 60 000 kronor) för utbrottet.

Massimiliano Allegri kom till Juventus första gången 2014, lämnade 2019 men återvände 2021. Under Allegris tid som tränare har Turinklubben tagit tolv titlar, men det senaste året har varit en besvikelse, cuptiteln till trots.

Med två matcher kvar att spela ligger Juventus fyra i Serie A, 25 poäng bakom redan klara mästarlaget Inter.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!