Edmontons Ryan Nugent-Hopkins (93), Zach Hyman (18), Evan Bouchard (2) and Connor McDavid (97) firar efter ett av de fem mål som laget gjorde mot Vancouver. - Foto: Jason Franson/AP/TT

Edmonton hänger kvar – körde över Vancouver

Vancouver hade chans att avgöra – men blev i stället överkörda av Edmonton. Nu väntar en sjunde och avgörande match i Stanley Cup-slutspelet.

Inför den sjätte kvartsfinalen var Edmonton i brygga och Vancouver, som ledde med 3–2 i matcher, hade chansen att ta sig vidare till semifinal.

Men Edmonton visade sig vara långt ifrån uträknade och körde över Vancouver med 5–1, och tvingade därmed fram en avgörande match mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Edmonton tog kommandot i första perioden och tog ledningen med 1–0 genom Dylan Holloway i nionde minuten. Knappt två minuter senare kom dock Vancouvers svar, med svenska avsändare, när Nils Höglander assisterad av Elias Pettersson kvitterade till 1–1.

I andra perioden fortsatte Edmonton att göra mål, först genom Zach Hyman och därefter var det Evan Bouchards tur.

I sista perioden fick ytterliga två Edmontonspelare skriva in sig i målprotokollet då Ryan Nugent-Hopkins utökade ledningen till 4–1 och Evander Kane satte 5–1 som också blev slutresultatet.

— Nu känns det som att vi har allt att vinna, säger Edmontons Mattias Ekholm till Sportbladet efter vinsten.

Det står nu 3–3 mellan lagen i matchserien som spelas i bäst av sju.