Tuva Novotny
Tuva Novotny har utsatts för stalkers. Bildkälla: TT/Claudio Bresciani/Henrik Montgomery

Tuva Novotny har fått skyddat boende: "Utsatt för stalkers"

Tuva Novotny är en svensk regissör, manusförfattare och skådespelare. Hon väljer gärna att hålla sitt privatliv privat, bland annat på grund av att hon blivit utsatt för stalkers.


Tuva Novotny, 44, är en svensk regissör, manusförfattare och skådespelare. Hon är just nu aktuell i komediserien Allt och Eva som har premiär under 2024på Viaplay.

I måndags gästade hon Titti Schultzs radioprogram P4 Extra – Gästen. I programmet berättar hon om varför hon gärna väljer att hålla sitt privatliv privat, något som bland annat beror på att hon varit utsatt för stalkers. 

Tuva Novotny 2023. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

Inga detaljer avslöjas

Tuva bor med maken Alexander Skarsgård, 47, och under 2024 avslöjade paret sin bebislycka för Aftonbladet. Däremot avslöjades inga detaljer om barnet, varken när barnet är fött, namn eller kön. 

Elton John fick Emmy men Skarsgård blev utan

Däremot syntes de i november 2023 med sin bebis i New York, något som Daily Mail rapporterade om.

Tuva Novotny 2022. Bildkälla: Anders Wiklund/TT

Tuva Novotny värnar om sitt privatliv: "Har stalkers"

I programmet betonar Titti att det är väldigt, väldigt tydligt att Tuva verkligen värnar om sitt privatliv. 

– Att vara en offentlig person, det är något som jag brottas endel med i mitt jobb. I min bransch så har man ibland stalkers, människor som kanske inte mår så bra, som kontaktar en på obehagliga sätt. Därav har jag ibland haft skyddat boende, skyddat namn, även i Danmark, säger Tuva. 

Utsatt för en stalker? Det här ska du aldrig göra: "Eskalerar"

Hon lever i en oro att inte kunna leva så som hon vill, med tanke på att hon ibland kontaktas av människor som inte mår så bra. 

Tuva vänder sig dessutom starkt emot att vara en offentlig person, hon menar att det inte är något som hon väljer. Hon betonar att det är hennes jobb och har ingenting med hennes privata person att göra. 

Leif GW Persson utsatt för stalker: "Tagit reda på vem det är"

I dagsläget känner Tuva sig ganska trygg, konstaterar hon.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!