Irma Lehtosalo
Bildkälla: Stella Pictures/Patrik Österberg

Så mycket får Irma Lehtosalo ut i pension: "Pengar kommer..."

Irma Lehtosalo blev en folkkär tv-profil över en natt efter att hon gjorde debut i "Marko & Irma". Kändisskapet medförde inte bara att rampljuset riktades mot henne, utan även klirr i kassan. Nu berättar Irma vad hon får ut i pension.


Det var 2023 som Irma Lehtosalo, 69, blev ett känt och folkkärt ansikte i Sverige. Det har resulterat i både kändisskap och pengarregn, men hur mycket får hon egentligen ut i pension? Det berättar hon nu. 

Allt om Irma Lehtosalo: Barn, partner och lön

Irma Lehtosalo på Kristallengalan 2023. Bildkälla: Stella Pictures/Patrik Österberg

Här shoppar Irma Lehtosalo efter pengasuccén

Irma Lehtosalo fångade tittarnas hjärtan över en natt

Uppmärksamheten kring duon Marko Lehtosalo, 49, och Irma Lehtosalo blev enorm när programmet Marko & Irma hade premiär 2023. Det resulterade i att Irma blev en folkkär tv-profil över en natt. 

I programmet har tittarna fått följa resan som duon gjorde när de byggde ett hus till mamma Irma. Första säsongen handlade om byggandet av Irmas hus, medan säsong två fokuserade på att färdigställa trädgården.

Mor och son-duon fångade tittarnas hjärtan, och det var specifikt Irma som fångade svenska folkets hjärtan med sin sprudlande personlighet och roliga uttryck. 

Irma har fått ett stort stöd

Kärleken till Irma flödar på sociala medier och hon tidigare visat upp brev från följare som hon fått hem efter sin tv-medverkan. Hon har dessutom mött ett stort stöd efter att hon öppet och ärligt delat med sig av sina tidigare missbruksproblem, men även om den tuffa tiden under barnens uppväxt. 

– Först fattade jag ingenting. Men det är så roligt när barn kommer fram och säger hej och att de älskar mig. Jag har ett skåp här hemma som är helt fulla med brev och annat som jag har fått, har Irma tidigare sagt till Aftonbladet

Irma Lehtosalo och sonen Marko "Markoolio" Lehtosalo. Bildkälla: Stella Pictures/Patrik Österberg

Irma Lehtosalo avslöjar: “Jag har hittat en pojkvän”

Så mycket får Irma Lehtosalo ut i pension

Innan Irma gjorde tv-succé arbetade hon inom äldrevården och som städare, två yrken som inte är kända för att vara högavlönade. Till Aftonbladet kunde Irma nyligen berätta vad hon får ut i pension.

– Pengar kommer och pengar går. Det är inte billigt att bo i hus med värme, vatten och avlopp. Men jag har lite mer pengar nu och kan köpa saker till barnbarnen och det känns viktigt. Jag får bara lite över 9 000 kronor i pension, säger hon.

Trots den måttliga inkomsten kan Irma med all rätt glädja sig åt att hon är involverad i bolaget Färjholmen Holding AB, som Marko dessutom är styrelseledamot i. Enligt Alla Bolag omsatte bolaget 8 446 000 kronor under 2023 och tillgångarna låg på 13 015 000 kronor. 

Grattis till framgångarna Irma!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!