Robinson 2024
Såg du kvällens avsnitt av Robinson 2024? - Foto: TV4

Robinson 2024: Förlåt som fan Marcus, det här blev fel

Robinson 2024 är i full rullning och under söndagens avsnitt hände det både det ena och det andra.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Vi alla som tittar på Robinson 2024 kan ju enas om att detta år är ett av de bästa någonsin. De som sköter programmets casting hoppas jag förhandlar sig till en redig löneförhöjning. Inte minst med tanke på alla program som just nu läggs ned hos TV4. Nu om någon gång är det viktigt att pengarna rullar in och som tittare har jag inte kunnat slita mig denna säsong. 

Robinson 2024: Vi måste prata om vad brandmannen Mark sa

13 minuter in i första avsnittet satt jag och gapade av vilka karaktärer de tagit med i år. 

Snabbt fick jag mig mina klara favoriter som fortfarande håller. Pelle Flood, Mark Bannon och Gustav Jacobson

Bubblare på listan är Maureen Asic och Karin Nilsson. Otroliga kvinnor jag vet att man skulle ha pangtrevligt med över ett glas vin. Plus att de känns grundsnälla.

Det kan uppfattas som lite oskönt att nämna någon man gillar något mindre... men jag kan säga att jag har svårt för Pål Schakonat. Killen har ju människor runt sig som säkert älskar honom men jag tycker kanske inte att de bästa av sidor visats av Pål på en öde ö. 

Robinson 2024: Så fick Hanna sitt märke i ansiktet

Och när vi väl är inne på ämnet så är det ju intressant det här med första intryck. 

När jag såg Marcus Håkansson under de första avsnitten tänkte jag verkligen snabbt: Suck... en entreprenör med känslorna på utsidan som kallduschar på morgonen och ska berätta för folk vad som är skillnaden på "vinnarmentalitet och quitters". 

Robinson 2024. Bildkälla: TV4

"Allt är en fråga om inställning" och så vidare vilket direkt får mig att vilja slita av mina öron. Ni vet dagen efter midsommar då man vill lägga sig på rygg och spy och någon nisse säger att "man kan bestämma sig för att inte vara bakis". Den personen. 

Och ja, alltså ingen kan väl förneka att Marcus känns som en typisk entreprenör. Men det var många nyanser av denna man jag absolut missade i början. 

Det som hänt under Robinson 2024 är att alla normalt funtade människor under de senaste veckorna har fått ett favoritlag vilket är lag syd. 

Därför rasar tittarna på Anders Lundin efter händelsen i Robinson

Det man ska ha med sig är att det var Marcus som valde ut det här laget. Och han gjorde det på ett så delikat (och manipulativt) sätt så vi alla var märkbart imponerade. 

Han har sedan visat så många roliga, lyhörda, ödmjuka och oväntade spel-sidor att jag verkligen insett att det tillslut bara var att erkänna mig besegrad och ta av mina gamla glasögon. 

Han är ju verkligen toppen?!

Under söndagens öråd blev det han som lämnade och jag blev fan genuint ledsen då det känns som att programmet skulle bli tommare och tråkigare utan honom. 

Så Marcus sorry för det jag tänkte i början. Och snälla tryck dig tillbaka in i programmet så man får se mer av vad du går för. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!