Mark Bannon
Vad sa egentligen Mark Bannon i Robinson 2024? - Foto: Mark Bannon

Robinson 2024: Vi måste prata om vad brandmannen Mark sa

Robinson 2024 har sannerligen levererat till max och i år har det castats fler starka karaktärer än någonsin innan.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Ursäkta min franska – men vilket jävla sjörövargäng de lyckats casta till Robinson 2024

13 minuter in i det första avsnittet visste jag att det väntade en riktig dundersäsong. Och mycket riktigt så har avsnitt efter avsnitt levererat till max. 

Kemo Samateh skickas ut från Robinson 2024 – råkade försäga sig

Någon som snabbt hamnade i folks skottlinje var ju givetvis Fredrik Bolander. Ni vet, han som i princip sa att en kvinnas plats är mellan knytnäven och köket. Mig provocerande han noll. Detta då man känner att det där är "show" och egentligen inte alls vad han känner och tycker. 

Mycket riktigt så börjar andra nyanser av Fredrik att visa sig. Så fruktansvärd är han inte och han verkar minst sagt vara omtyckt av tjejerna i sitt lag. Så well... bluff synad. 

Charlotta Hedlund gillade jag till en början för att det verkade som en stark, skön brud. Men det var innan man märke att hon är en pick me girl som "alltid umgåtts mer med killar för att tjejer är så jobbiga". När hon var med och snodde Ci:s immunitet kände jag att nej men nu... nu tar vi det JÄVLIGT lugnt va. 

Robinson 2024: Så fick Hanna sitt märke i ansiktet

Då hon inte gör speciellt bra tv heller så känner jag typ att hon... kanske lika gärna skulle kunna åka ut. 

Juristen Pelle Flood är det smartaste som hänt Robinson sen det började sändas i Sverige? Förlåt men vad har hans föräldrar gjort för att han ska bli så där? Läser ni detta så maila mig på gabriella.bark@nyheter24.se.  

Pelle Flood. Bildkälla: TV4

Men NOG OM dessa nissar. Nu ska vi nämligen förflytta oss till bufféns dessertbord – nämligen den irländske brandmannen Mark Bannon

Mark Bannon i Robinson 2024. Bildkälla: TV4

En kille med lika mycket muskler som hjärta. 

Under kommande månad kommer jag att använda Mark för att sålla bland mina vänner. Det är helt enkelt bara att fråga "Vad tycker ni om Mark?" och den som mot all förmodan svarar att de inte skulle tycka om honom eller ens ha ett litet uns ont att säga om människan – så är det ett final goodbye. 

Hon tjänar mest i Robinson 2024

Jag vet inte om det är specifika saker med Mark som gör att man älskar denna människa så pass mycket. Eller om det är en form av hamburgar-effekt? Killen är en riktig jävla hårding samtidigt som han är så extremt lyhörd och ödmjuk. Han gillar inte machokillar och översittare. Han är rolig och lättar upp stämningen i gruppen. Detta samtidigt som att han kan säga ifrån. 

Mark är väldigt omtyckt av lag syd. Bildkälla: TV4

Han verkar rolig och lättsam. Han känns som en kille som äter tallriksmodellen men som inte bangar att damma 100 bira en utekväll på Oléarys. 

Sen inspirerade han mig så mycket med en sak han kläckte ur sig innan kommande öråd under söndagen. 

– Jag känner inte att det spelar någon roll om jag får flest röster. Vad som helst kan hända på vägen hem och på planet kan jag träffa vem som helst, bara det är ju superspännande. Det kan vara en människa som ändrar ens liv. Så jag känner att man även ska se fram emot det och vara tacksam över att man får den här chansen, sa han till en ångestfylld Alma (som sedan skulle komma att bli utröstad). 

Robinson görs om efter TV4:s stora miss

För en cynisk f*tta som mig själv så etsade sig detta fast. Tänk att kunna tänka så där om saker på sin väg genom livet. Snacka om att det som kanske kan vändas till någonting lite mer positivt – blir det?

Man kan väl kort och gott säga att Mark är den ultimata personen att ha med sig på en ö. Och jag hoppas lika mycket att han blir kvar i Robinson som jag hoppas på att det inte ska komma fram någon dålig sida som får mig att ångra denna text. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!