Frida Karlsson berättar att hon inte alltid kommer att syssla med längdskidåkning.
Frida Karlsson berättar att hon inte alltid kommer att syssla med längdskidåkning. - Foto: Fredrik Hagen/NTB/TT & Anders Wiklund/TT.

Frida Karlsson: Då slutar jag med längdskidåkning

Längdskidåkaren Frida Karlsson, 24, berättar i en intervju med Expressen att hon planerar att sluta med längdskidåkning.
– Det finns ju mer i livet. Jag vill ju göra så mycket, säger hon till tidningen.


Längdskidåkaren Frida Karlsson är bara 24 år gammal men har hunnit kamma hem hela tio VM-medaljer. 

Frida Karlssons succésäsong: Åkte in flera miljoner kronor

Säsongen 2023/2024 slutade hon på tredje plats med en rad svenska kollegor som Jonna Sundling, Emma Ribom och Ebba Andersson bakom sig. Före sig på toppen hade hon svenskan Linn Svahn och amerikanskan Jessica Diggins.

Hon är redan en av de bästa damerna i svensk skidhistoria och snart kan det vara dags att lägga skidorna på hyllan, i alla fall om man ska tro Karlsson själv.

Det sa kungen när Frida Karlsson bjöd på champagne

Frida Karlssons kryptiska svar på frågan om hon är singel

Frida Karlsson under VM år 2019. Foto: Fredrik Hagen/NTB/TT.

Längdskidåkaren Frida Karlsson planerar att sluta när hon är 27 år

I en intervju med Expressen berättar längdskidåkaren att hon planerar att sluta vid 27 års ålder. Då kommer det att vara våren 2027 och Frida Karlsson kommer att ha tävlat i VM i Falun.

– Jag gillar att ha deadlines. Det är då jag jobbar bäst. Så har det alltid varit, ända sedan jag gick i skolan, säger Karlsson till tidningen, och fortsätter: 

– Det är lite för den egna motivationen. Att känna att det jag håller på med inte är för evigt, att ta tillvara på det fullt ut. Att jag kommer att göra allt jag kan de här tre åren. 

Firda Karlsson 2019. Foto: Henrik Montgomery/TT.

Frida Karlsson: "Det finns ju mer i livet"

Enligt henne själv är dock ingenting bestämt. För Expressen berättar hon att hon lätt blir rastlös och om hon slutar med längdskidåkning kommer hon i stället att ge sig hän något annat. Möjligtvis en annan sport. 

– Det finns ju mer i livet. Jag vill ju göra så mycket – även om jag inte vet exakt just nu vad jag vill göra då, säger hon till tidningen

Frida Karlssons blodiga bilder – skadad under träningspasset

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!